Krentenboom Amelanchier lamarckii
150-175 cm

Amelancier lamarckii of krentenboom zoals we hem ook wel kennen is een kleine bladverliezende plant, oorspronkelijk afkomstig uit Amerika. Het krentenboompje heeft in de lente witte bloemetjes die al van verre te zien zijn. De uitbundig bloeiende krentenboom is een erg opvallende plant die je vaak als losse boom tegenkomt, maar het wordt ook steeds populairder om de krentenboom als haag te planten. De krentenboom kan goed in bedwang gehouden worden en past daarom comfortabel in de wat kleinere tuin. Vanwege de open groeiwijze van de krentenboom krijg je geen echte privacyhaag, maar daar plant je hem ook niet voor. Een krentenboomhaag heb je voor de herfstkleuren, de lentebloesems en de eetbare paarse besjes die wel wat van krenten weg hebben. En of je de besjes nou zelf opeet of voor de vogels achterlaat, dat is aan jou.

Lees meer
€ 49,30
€ 49,30" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 3 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 10)

Artikelnummer: amelanchier-lamarckii-150-175-RB

Levering vanaf september

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Krentenboom Amelanchier lamarckii
€ 49,30

Omschrijving

Als je eenmaal de krentenboom als haag geplant hebt, dan wil je er nooit meer vanaf. De roze bloemknoppen die in de vroege lente aan de takken groeien trekken stevig de aandacht. Al snel komen daar de helderwitte bloesems achteraan. De krentenboom staat symbool voor de lente en is een originele toevoeging voor de wat wildere tuin. Een extra pluspunt is dat de krentenboom zonder problemen in kleine stadstuinen geplant kan worden. Je haag zal niet hoger worden dan een meter of anderhalf. Zeker in de lente zal je amelanchierhaag mooi afsteken tegen de hagen van je buren.

De krentenboom heeft een grillige groei en ziet er erg informeel uit. Liefhebbers van strakke hagen zullen er niet direct door overtuigd raken, maar wie weet past deze plant juist precies bij jou. De krentenboom is een echt natuurlijke haag. Wij van Haagplanten.nl pleiten graag voor deze haagplant, al is het maar vanwege de witte bloesemwolken die je tuin in de lente volledig overmeesteren. Ergens doen de bloesems wel denken aan die Chinese films van de laatste jaren, waar ze voor het dramatische effect bij elke scene kersenbloesems laten ronddwarrelen.

Krentenboom - gemengde haag

Door zijn natuurlijke karakter is de krentenboom zeer geschikt om in een gemengde haag te planten. Een gemengde haag is meestal een mengeling van twee of meer bladverliezende planten die mooi bloeien en nuttig zijn voor de natuur. De krentenboom past hier uitstekend tussen. Een gemengde haag is vaak wat minder geschikt voor kleine stadstuinen, behalve als je specifiek kleinere soorten kiest die niet woekeren, zoals de krentenboom.

Krentenboom planten

Krentenboomhagen doen het goed in de volle zon of met een beetje schaduw. De beste grond is vruchtbaar, vochtig en goed waterdoorlatend. Kalkrijke grond is wat minder geschikt dan neutrale of zure grond, maar zand of klei zijn geen probleem. De krentenboom groeit zo'n 20-40 cm per jaar en is volledig winterhard. Snoeien kan naar behoefte, het liefst direct na de bloei.

Producteigenschappen