Inbraakwerende haag -
30-60 cm

5x Zuurbes
5x Meidoorn
5x Sleedoorn
5x Japanse bottelroos

Lees meer
€ 49,00
Inbraakwerende haag kan gekocht worden in veelvoud van 25.
€ 49,00" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 5 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 25)

Artikelnummer: hp004

Levering vanaf september

 • Unieke: 100% Groeigarantie*
 • Gratis verzending boven €350,-
 • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Inbraakwerende haag -
€ 49,00

Omschrijving

Dat diverse soorten haagplanten doorns hebben is wel bekend. En als je daarbij ook te maken hebt met een plantensoort die een erg dichte groeiwijze heeft, dan zal er een haag ontstaan waar niet doorheen te komen is. Van oudsher werden dergelijke hagen vaak op het platteland ingezet om vee tegen te houden. Maar tegenwoordig kom je ze steeds vaker tegen in stedelijke tuinen om de kans op inbraak te helpen verkleinen.

Haagplanten voor een inbraakwerende haag

Er zijn diverse soorten haagplant geschikt om een inbraakwerende haag mee aan te leggen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan Japanse bottelroos, meidoorn of sleedoorn. Deze haagplanten bloeien ook nog eens mooi – je hoeft dus helemaal niet te kiezen tussen sierwaarde aan de ene kant en praktische eigenschappen aan de andere! De hierboven genoemde soorten hebben allemaal flinke doorns en een ondoordringbare, dichte groeiwijze. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat een inbraakwerende haag nog beter ongenode gasten af kan weren dan de gemiddelde schutting. Om je haag nog een beetje origineler te maken kun je er ook voor kiezen om twee of meer verschillende soorten haagplant afwisselend te planten.

Hierbij moet wel opgemerkt worden dat sleedoorn veel wortelopschot geeft en dus vooral geschikt is voor houtwallen en landelijke tuinen. Japanse bottelroos en meidoorn kunnen daarentegen juist in bijna elke tuin geplant worden. Deze twee soorten kunnen flink hoog groeien en zullen daarom beide een mooie, stevige afscheidingshaag vormen. Een inbraakwerende haag hoeft echter helemaal niet zo hoog te zijn. Je zou namelijk ook kunnen kiezen voor zuurbes, een plant die maximaal 1,5 meter hoog wordt. Dit klinkt misschien niet zo logisch voor een inbraakwerende haag, maar een lage haag van zuurbes onder de ramen van de benedenverdieping is wel degelijk een goede verdediging tegen potentiële insluipers. De sleedoorn is verkrijgbaar met rode of groene bladeren, net wat je het mooist vind.

Kiezen voor een inbraakwerende haag

Een ondoordringbare haag rondom je tuin of onder je ramen geeft een gevoel van extra veiligheid. Zeker voor wie midden in de stad woont. Je zou ervoor kunnen kiezen om meidoorn of Japanse bottelroos als omheining om de tuin aan te leggen en nog een haagje van zuurbes langs het huis. Zo heb je een geheel natuurlijke dubbele verdediging tegen inbraak. En voor wie juist een landelijke tuin heeft of een afscheiding voor het boerenerf zoekt kan prima terecht bij sleedoorn.

Producteigenschappen

Plant instructies

Plantinstructies blote wortel planten

Als je planten bij ons hebt besteld, worden ze per vrachtwagen of in dozen geleverd. Het is belangrijk dat je de planten zo snel mogelijk plant als ze geleverd zijn, om de kans op beschadiging aan de wortels te minimaliseren.

Wanneer moet ik planten?

Planten met blote wortels worden meestal geplant in de winter, als de wortels in rust zijn. De precieze periode verschilt per plantensoort en kunt u in de meeste gevallen vinden op de informatiepagina over die soort. De leveringsperiode komt bijna altijd overeen met de plantperiode.

U kunt beter niet planten bij:

 • – Een periode van droogte 
 • – Vorst 
 • – Zware regenval (of hier vlak na) 
 • – Harde wind

Hoe bereid ik mijn tuin voor?

 • Stap 1:    Graaf een geul over de lengte waar de nieuwe haag moet komen. Deze geul moet ten minste 30 cm diep en 25 cm breed zijn. 
 • Stap 2:    Verwijder al het onkruid in en om de geul. Zorg dat er tot 50 cm van de geul geen onkruid groeit. 
 • Stap 3:    Woel de aarde in de geul los.

Wat doe ik als de planten geleverd zijn?

 • Stap 1:    Neem de planten mee naar de tuin.
 • Stap 2:    Haal de planten uit hun verpakking. Touwtjes, labels en andere verpakkingsmaterialen moeten verwijderd worden. 
 • Stap 3:    Sproei de planten voorzichtig nat. 
 • Stap 4:    Planten met blote wortels kunnen het best zo snel mogelijk geplant worden. Mocht je hier echt mee moeten wachten, zorg dan dat de wortels nat blijven en                  zo min mogelijk zonlicht krijgen. 
 • Stap 5:    Leg de planten naast de geul, met de wortels in de richting van de geul. 
 • Stap 6:    Planten die te veel zijn kunnen op een andere plek in de tuin geplant worden, als back-up, mocht er een haagplant uitvallen.

Hoe plant ik mijn haag?

 • Stap 1:    Zet de planten in het midden van de geul en gooi de aarde terug. 
 • Stap 2:    Druk de aarde voorzichtig aan. 
 • Stap 3:    Maak een dijkje om de haag (15-20 cm hoog). 
 • Stap 4:    Geef de planten ruim water.