Hondsroos Rosa canina
40-60 cm

De Hondsroos, in het Latijn rosa canina, is een bloeiende plantensoort die mooie roze tot witte bloemen voortbrengt. Deze bloemen zijn zo'n 4-6 cm groot waardoor ze een behoorlijk indrukwekkende verschijning zijn. Nadat de bloemen verwelkt zijn is de Hondsroos getooid met mooie rode rozenbottels. De Hondsroos is een inheemse plantensoort die al een lange geschiedenis heeft als sierplant. En dat verbaast ons niet: zowel de bloemen als de bottels zijn erg mooi om naar te kijken.

Lees meer
€ 1,49
Hondsroos kan gekocht worden in veelvoud van 25.
€ 1,49" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 6 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 25)

Artikelnummer: Rosa-canina-40-60-br

Levering vanaf oktober

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Hondsroos Rosa canina
€ 1,49

Omschrijving

Naast het feit dat de Hondroos een erg mooie plant is heeft hij ook goede functionele eigenschappen als haagplant. Met een groeisnelheid van 20-30 cm per jaar is Hondsroos snel op zijn maximale hoogte van 1,5 à 2 meter. Hoewel de Hondsroos er misschien lieflijk uitziet heeft hij scherpe doorns. Dit maakt de Hondsroos zeer geschikt als inbraakwerende haag, zeker in combinatie met zijn niet geringe omvang. De bloemen en rozenbottels zullen insecten en vogels naar de tuin trekken, waarmee een haag van Hondsroos de natuur een handje helpt. De bottels van de Hondsroos kunnen echter ook door mensen gegeten worden. Vaak worden ze dan verwerkt tot jam of in thee gebruikt.

Doordat de Hondsroos een vrij onregelmatige groeivorm heeft is hij voornamelijk geschikt voor informele of landelijke hagen. Hondsroos kan prima in de volle zon geplant worden en verdraagt halfschaduw ook uitstekend. De Hondsroos heeft een voorkeur voor humusrijke aarde die niet al te zuur is. Maar verder is het geen veeleisende plant en kan de Hondroos in alle grondsoorten geplant worden. De Hondroos kan in de lente, voor de bloei, teruggesnoeid worden. Dit is vooral nodig om de planten die eromheen groeien wat ruimte te geven, want Hondsroos heeft de neiging ook in de breedte goed te groeien.

Hondsroos in jouw tuin

Wie op zoek is naar een haag met sierwaarde maar ook praktische eigenschappen kan de Hondsroos zeker in overweging nemen. Wanneer je op zoek bent naar een strakke, formele haag zal Hondsroos echter niet zo geschikt zijn. Hondsroos laat zich namelijk niet erg makkelijk in vorm snoeien. Maar wanneer je op zoek bent naar een haag met een natuurlijke, informele uitstraling en over voldoende ruimte beschikt zou Hondsroos wel degelijk een goede keuze zijn.

Producteigenschappen