Bruidsbloem Deutzia gracilis
30-40 cm

De Bruidsbloem is een bladverliezende haagplant die van origine uit Azië afkomstig is. Deze sierheester heeft zijn naam te danken aan de prachtige witte bloemen die in de lente verschijnen. Omdat Bruidsbloem maximaal 1 m hoog kan worden, leent hij zich prima voor sierhaagjes. De Bruidsbloem, of Deutzia gracilis, kan op alle grondsoorten groeien en zal in volle zon of halfschaduw goed gedijen. Bij zandgrond is het gebruik van extra meststoffen bevorderlijk voor de groei. Een keer per jaar snoeien is voldoende, maar af en toe oude takken wegknippen heeft een gunstig effect op de bloei.

Lees meer
€ 5,90
€ 5,90" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 5 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 10)

Artikelnummer: deutzia-gracilis-30-40-pot

Direct leverbaar

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Bruidsbloem Deutzia gracilis
€ 5,90

Omschrijving

De Bruidsbloem wordt vooral gebruikt voor sierhagen. Omdat de maximale groeihoogte zo laag is, is de Bruidsbloem zeer geschikt om borders te omranden. De Bruidsbloem zal andere bloemen en planten niet overschaduwen maar wel erg mooi omlijsten. Elke lente zullen de prachtige witte bloemen weer verschijnen en veel vlinders aantrekken. Met Bruidsbloem help je bedreigde vlinders en bijen, die met hun gefladder en gezoem de tuin een levendige sfeer zullen geven. De Bruidsbloem verdraagt alle temperaturen en is nauwelijks vatbaar voor ziektes. Bruidsbloem is kortom een onderhoudsarme haagplant met een grote sierwaarde. Ook nadat Bruidsbloem uitgebloeid is, vormt hij een mooie achtergrond waartegen andere bloeiende planten goed tot hun recht kunnen komen. Lage sierhaagjes van Bruidsbloem geven bovendien structuur aan de tuin en de borders.

Kiezen voor Bruidsbloem

Bij Haagplanten.nl hebben wij als doel je te helpen kiezen welke haagplant voor jouw tuin geschikt is. Dit is afhankelijk van grondsoort, zonlicht en niet in de laatste plaats van je eigen wensen. De Bruidsbloem is zeer geschikt om lage informele sierhagen mee aan te leggen. Gebruik Bruidsbloem dus als haagplant wanneer er geen behoefte is aan een hoge afscheidingshaag. Omdat Bruidsbloem een snelle groeier is, zal je niet lang hoeven wachten op een mooie bloemrijke haag. Deze makkelijk te verzorgen haagplant zal iedere tuin opvrolijken met zijn prachtige bloesems. Heb je geen behoefte aan een sierhaag, maar klinkt de Bruidsbloem toch als een interessante plant? Je kan ook overwegen een groepje Bruidsbloem achteraan een border te planten. Zo kan je dan evengoed genieten van alles wat Bruidsbloem te bieden heeft.

Producteigenschappen