Krentenboom Amelanchier lamarckii
80-100 cm

Voor een haag die uitbundig bloeit, maar ook mooi met de seizoenen mee verkleurt is de krentenboom een fantastische keuze. In de lente verschijnen er grote aantallen in het oog springende witte bloemen aan de krentenboom en zijn blad is eerst bronskleurig, daarna groen en in de herfst worden de bladeren geel of rood. Een krentenboomhaag is redelijk open, maar dat maakt het vrolijke kleurenfestijn meer dan goed.

Lees meer
€ 11,66
€ 11,66" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 4 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 10)

Artikelnummer: amelanchier-lamarckii-80-100

Direct leverbaar

 • Unieke: 100% Groeigarantie*
 • Gratis verzending boven €350,-
 • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Krentenboom Amelanchier lamarckii
€ 11,66

Omschrijving

Zoals de meeste haagplanten in pot hoef je deze krentenboom (Amelanchier lamarckii) van 80 à 100 centimeter niet meteen te planten, maar het is wel aan te raden, omdat deze bladverliezende haagplant de ruimte nodig heeft. Om diezelfde reden komt hij in grote tuinen het best tot zijn recht. Plant de krentenboom op een bodem die enigszins vochtig en zuur, maar wel goed gedraineerd is voor het beste resultaat. Op warme of winderige plekken is er sprake van uitdrogingsgevaar. Geef je krentenboomhaag dus regelmatig en zorgvuldig water.

De krentenboom heeft een grillige groei en ziet er erg informeel uit. Liefhebbers van strakke hagen zullen er niet direct door overtuigd raken, maar wie weet past deze plant juist precies bij jou. De krentenboom is een echt natuurlijke haag. Wij van Haagplanten.nl pleiten graag voor deze haagplant, al is het maar vanwege de witte bloesemwolken die je tuin in de lente volledig overmeesteren. Ergens doen de bloesems wel denken aan die Chinese films van de laatste jaren, waar ze voor het dramatische effect bij elke scene kersenbloesems laten ronddwarrelen.

Krentenboom - gemengde haag

Door zijn natuurlijke karakter is de krentenboom zeer geschikt om in een gemengde haag te planten. Een gemengde haag is meestal een mengeling van twee of meer bladverliezende planten die mooi bloeien en nuttig zijn voor de natuur. De krentenboom past hier uitstekend tussen. Een gemengde haag is vaak wat minder geschikt voor kleine stadstuinen, behalve als je specifiek kleinere soorten kiest die niet woekeren, zoals de krentenboom.

Krentenboom planten

Krentenboomhagen doen het goed in de volle zon of met een beetje schaduw. De beste grond is vruchtbaar, vochtig en goed waterdoorlatend. Kalkrijke grond is wat minder geschikt dan neutrale of zure grond, maar zand of klei zijn geen probleem. De krentenboom groeit zo'n 20-40 cm per jaar en is volledig winterhard. Snoeien kan naar behoefte, het liefst direct na de bloei.

Producteigenschappen

Plant instructies

Plantinstructies potplanten

Potplanten hebben als voordeel dat ze niet direct geplant hoeven te worden na de levering. Als het weer bij de levering dus niet ideaal is, kun je ze prima een tijdje laten staan voor je ze plant, zolang ze maar genoeg water en zonlicht krijgen.

Wanneer moet ik planten?

De meeste potgekweekte planten kunnen het hele jaar door geleverd en geplant worden. Het ideale plantseizoen verschilt vaak wel per plantensoort. Lees daarom altijd even de soortspecifieke informatie.

U kunt beter niet planten bij:

 • - Een periode van droogte 
 • - Vorst
 • - Zware regenval (of hier vlak na) 
 • - Harde wind

Hoe bereid ik mijn tuin voor op de nieuwe haag?

 • Stap 1:    Graaf een geul waar de haag in moet komen. Deze moet ten minste 50 cm diep en 35 cm breed zijn.
 • Stap 2:    Verwijder al het onkruid in de geul en om de geul heen (tot 50 cm van de geul af). 
 • Stap 3:    Prik wat gaten in de grond voor drainage of woel de aarde los.

Wat moet ik doen als de planten geleverd zijn?

 • Stap 1:   Zet de planten naast de sleuf, zodat je zeker weet dat de afstand klopt.
 • Stap 2:   Geef de planten water.
 • Stap 3:   Als je de planten niet meteen kunt planten, kun je ze nog een tijdje in de pot laten staan. Zorg in dat geval dat ze genoeg water en zonlicht krijgen.
 • Stap 4:   Haal de planten voorzichtig uit de pot.

Hoe plant ik mijn haag?

 • Stap 1:    Zet de planten in de sleuf en schep de aarde terug.
 • Stap 2:    Voeg eventueel extra potgrond of wortelgroeimiddel toe. 
 • Stap 3:    Druk met je hak de aarde aan, maar duw niet te hard. 
 • Stap 4:    Geef de planten ruim water.