Omschrijving
De gewone liguster staat erom bekend dat hij niet veel onderhoud verlangt. Om deze haagplant mooi te houden kun je hem het beste 1 á 2 keer per jaar snoeien. Verder stelt de gewone liguster niet veel eisen aan de grond waar hij in geplant word. Of je nu lekker landelijk woont of in een stedelijk gebied met de nodige luchtvervuiling: hij gedijt goed, groeit 30 centimeter per jaar en vogels vinden het maar wat fijn om een nestje te bouwen in de ligustrum vulgare.
Producteigenschappen
Plant instructies
Plantinstructies blote wortel planten
Als je planten bij ons hebt besteld, worden ze per vrachtwagen of in dozen geleverd. Het is belangrijk dat je de planten zo snel mogelijk plant als ze geleverd zijn, om de kans op beschadiging aan de wortels te minimaliseren.
Wanneer moet ik planten?
Planten met blote wortels worden meestal geplant in de winter, als de wortels in rust zijn. De precieze periode verschilt per plantensoort en kunt u in de meeste gevallen vinden op de informatiepagina over die soort. De leveringsperiode komt bijna altijd overeen met de plantperiode.
U kunt beter niet planten bij:
- – Een periode van droogte
- – Vorst
- – Zware regenval (of hier vlak na)
- – Harde wind
Hoe bereid ik mijn tuin voor?
- Stap 1: Graaf een geul over de lengte waar de nieuwe haag moet komen. Deze geul moet ten minste 30 cm diep en 25 cm breed zijn.
- Stap 2: Verwijder al het onkruid in en om de geul. Zorg dat er tot 50 cm van de geul geen onkruid groeit.
- Stap 3: Woel de aarde in de geul los.
Wat doe ik als de planten geleverd zijn?
- Stap 1: Neem de planten mee naar de tuin.
- Stap 2: Haal de planten uit hun verpakking. Touwtjes, labels en andere verpakkingsmaterialen moeten verwijderd worden.
- Stap 3: Sproei de planten voorzichtig nat.
- Stap 4: Planten met blote wortels kunnen het best zo snel mogelijk geplant worden. Mocht je hier echt mee moeten wachten, zorg dan dat de wortels nat blijven en zo min mogelijk zonlicht krijgen.
- Stap 5: Leg de planten naast de geul, met de wortels in de richting van de geul.
- Stap 6: Planten die te veel zijn kunnen op een andere plek in de tuin geplant worden, als back-up, mocht er een haagplant uitvallen.
Hoe plant ik mijn haag?
- Stap 1: Zet de planten in het midden van de geul en gooi de aarde terug.
- Stap 2: Druk de aarde voorzichtig aan.
- Stap 3: Maak een dijkje om de haag (15-20 cm hoog).
- Stap 4: Geef de planten ruim water.