Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
€ 13,60
Sluiten
Voeg toe aan verlanglijst

Laurier 'Rotundifolia' Kluit 80-100 cm Extra kwaliteit

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Beschikbaar

Productinformatie

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is een prachtige privacyhaag. Hij is zichtdicht door de compacte groei en bovendien ook wintergroen. Wij leveren deze 80-100cm hoge laurier 'Rotundifolia' met een kluit.

Toon meer Toon minder
  • Grootbladig Grootbladig
  • Snelle groeier Snelle groeier
  • Snel zichtdicht Snel zichtdicht
  • Wintergroen Wintergroen
Maximale breedte in cm
250 - 300
Maximale hoogte in cm
400 - 500
Formaat (bij levering)
80-100 cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
Kluit
Kwaliteit
Extra kwaliteit
Aantal per strekkende meter
3
Bladkleur
Groen
Giftig
Ja
Groei per jaar in cm
25 - 50
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Eigenschappen
Wintergroen, Snelle groeier, Grootbladig, Snel zichtdicht
Minimale besteleenheid
10
  • Aantal: Prijs:
  • 10+ € 13,60
  • 15+ € 11,30
  • 50+ € 9,40
  • 200+ € 7,90

Productinformatie

Omschrijving

De laurier 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') is een robuuste haagplant die ideaal is als privacyhaag. Door de compacte groei is deze haag volledig zichtdicht. Daarnaast is hij ook nog eens wintergroen. Wat betekent dat je ook in de winter van de beschutting kunt genieten. De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' groeit vrij snel en ook neemt ook flink ruimte in. Zorg er dus voor dat hij genoeg ruimte heeft om te groeien. Wij leveren deze laurier 'Rotundifolia' van 80-100cm hoog met een kluit.

De laurier 'Rotundifolia': een van de meest populaire hagen

De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een enorm populaire haag. Dat komt voornamelijk door de prachtige uitstraling van deze haagplant. De bladeren hebben een glanzende bovenzijde die werkelijk beeldschoon is. Daarnaast is deze laurierhaag ook wintergroen. Daardoor is de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' perfect te gebruiken als privacyhaag. Ook deze planten van 80-100 cm in de hoogte kunnen in slechts een paar jaar tot ooghoogte groeien. De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' groeit namelijk tot wel 50 centimeter per jaar.

Wij adviseren altijd om haagplanten die met een kluit geleverd worden zo snel mogelijk te planten na de levering. De kluit voorkomt uitdroging van de wortels, maar hoe langer de kluit buiten de grond blijft hoe groter het risico op het uitdrogen van de wortels wordt. Het is handig om van te voren een geul te graven waar je de haag wil planten. Graaf hiervoor een geul van ongeveer 35 centimeter breed. Dan hoef je planten alleen nog maar in de aarde te planten. Het is belangrijk dat de haagplanten in het midden van de geul komen te staan en dat ze rechtop staan.

Eenvoudig te verzorgen

Haagplanten die snel groeien moet je meestal ook vaak snoeien. Gelukkig is de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' daar een uitzondering op. Dit heeft de laurierhaag onder andere aan zijn uitstraling te danken. Bij een informele haag is het natuurlijk minder belangrijk dat alles er kaarsrecht bij hangt. Om de laurier 'Rotundifolia' in model te houden hoef je hem slechts eenmaal per jaar te snoeien.

Mocht je toch wat extra werk willen steken in het snoeien van de laurierhaag, zorg er dan voor dat dit tussen mei en september gebeurt. Als je de Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' buiten die periode snoeit is de kans op herstel aanzienlijk kleiner.

Toon meer Toon minder
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!