Amberboom 'Worplesdon' Liquidambar styraciflua 'Worplesdon'

De Amberboom 'Worplesdon' is een Engelse kweekvorm van de amberboom. Het bijzondere aan de 'Worplesdon' is dat hij in een soort piramidevorm groeit. De kroon groeit nog op de normale manier, maar naarmate de boom groter wordt worden zijn takken steeds breder en zo krijg je een hele aparte vorm. Verder worden de bladeren van de Amberboom 'Worplesdon' in de herfst knalrood. Maar zelfs kaal is deze haagplant nog de moeite waard: hij heeft prachtige takken met een kurkachtig laagje. De vruchten van de Amberboom 'Worplesdon' lijken op kastanjes, alleen dan bruin: het zijn grote, ronde vruchten in een harde bolster met stekels.

Lees meer
€ 237,00
  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Amberboom 'Worplesdon' Liquidambar styraciflua 'Worplesdon'
€ 237,00

Prijsoverzicht

Formaat 3+ 1+ 6+
200 cm € 237,00 € 237,00 € 206,00

Omschrijving

De Amberboom 'Worplesdon' kun je kopen in leivorm of als struik. Wanneer je deze Amberboom als struik koopt is het een sierplant, want veel beschutting geeft hij niet. Dit is wel zo als de Amberboom een leivorm heeft. Leibomen kunnen dienen als vervanging van een schutting, of je schutting juist verhogen. Ook kun je met leibomen een stuk land op een natuurlijke manier indelen. Ondanks dat hij bladverliezend is, ziet de Amberboom 'Worplesdon' er het hele jaar door op zijn best uit!

Verzorging Amberboom 'Worplesdon'

De Amberboom 'Worplesdon' is niet moeilijk om te verzorgen. Het enige wat hij nodig heeft is een natte bodem, omdat hij in het wild in moerassige gebieden groeit. Verder moet hij twee keer per jaar gesnoeid worden, maar de tweede snoei is er vooral om esthetische redenen. Een goed gesnoeide leiboom ziet er nu eenmaal veel mooier uit en maakt van je tuin een waar paradijs! Hier bij Haagplanten.nl is de Amberboom 'Worplesdon' als kant-en-klaarhaag te krijgen.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag, Solitair
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Opgaand
Groei per jaar Langzaam (10 - 20 cm)
Grondvochtigheid Normaal
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Zand
Standplaats Kustregio, Halfschaduw, Zonnig
Eigenschappen Balkon geschikt, Bladverliezend, Herfstkleur, Kant en klaar, Windvangend, Zonder doorns