Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Assortiment

Hoe baken je de grens van je tuin nou mooier af dan met een prachtige haag? Omdat wij al jaren ervaring hebben met haagplanten, maken wij het via onze webwinkel voor iedereen mogelijk om zo’n mooie “groene tuinmuur” om de tuin te planten. Dat is toch veel mooier dan een houten schutting of een stenen muur? Voor populaire haagplanten, zoals de taxus, de buxus, de haagbeuk, de beuk, de liguster, de laurierhaag, de berberis en de hulst kunt u op onze vakkennis en goede service vertrouwen. Wij werken namelijk samen met betrouwbare kwekerijen die uitsluitend met de beste haagplanten werken. En of je hem nu in uw tuin verder wilt laten groeien of meteen een kant-en-klaarhaag in uw tuin wilt neer zetten: van ons krijg je kwaliteit.

Wintergroene haagplanten

De meest populaire haagplanten in onze online winkel zijn wintergroene haagplanten, omdat deze planten het hele jaar lang hun groene bladeren behouden en daarom ook in de wintermaanden een groene haag vormen. Ons assortiment loopt uiteen van strakke, formele coniferenhagen, zoals de levensboom, de Californische cipres en de uitzonderlijk snel groeiende leylandii, tot meer informele of zelfs onconventionele haagplanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bamboehagen, die een nadrukkelijk Oost-Aziatisch tintje aan je tuin geven. Veel bamboesoorten woekeren, maar die in onze webshop niet. Sommige langzamer groeiende wintergroene haagplanten met kleine bladeren zijn zelfs geschikt voor de vormsnoei. Daarbij denken mensen normaal gesproken aan de buxus, maar de taxus, de Japanse hulst en de Japanse kardinaalsmuts zijn ook geschikt om in een aparte vorm te snoeien.

Wintergroene haagplanten
Bloeiende haagplanten

Bloeiende haagplanten

Als een plant zijn bladeren verliest, betekent dat nog niet automatisch dat hij ongeschikt is als haagplant. Sterker nog: sommige mensen kiezen juist voor bladverliezende haagplanten, omdat deze er tijdens het bloeiseizoen zo kleurrijk uitzien. De vlinderstruik, de hortensia, de heesterganzerik, de weigela, de hondsroos, de Japanse bottelroos, het Chinees klokje en de sneeuwbes bloeien allemaal met opvallende bloemen en in sommige gevallen volgen er daarna zelfs mooie bessen. Een bijkomend voordeel is dat bloeiende haagplanten vaak veel minder of soms zelfs helemaal niet gesnoeid hoeven te worden. Hierdoor wordt hun natuurlijke groeiwijze benadrukt en daarom zijn sommige van deze planten ook uitgegroeid tot echte klassiekers voor plattelandstuinen. De sleedoorn en de meidoorn zijn bijvoorbeeld vaak als erfafscheiding bij boerderijen te zien.

Online haagplanten bestellen

Online haagplanten bestellen

Wie ons assortiment aan haagplanten bekijkt, wordt soms misschien zelfs verrast hoe goed sommige planten het als haag doen. Wist je bijvoorbeeld dat klimop een uitstekende haagplant is als je hem langs een houten of metalen raamwerk omhoog laat klimmen? Als je het moeilijk vindt om uit al deze haagplanten die ene juiste soort voor jouw tuin te kiezen, kun je altijd even bij onze gemengde hagen kijken voor een mix die zeker gaat werken. Als je jouw haag vandaag nog bestelt, wordt hij binnen de kortste keren bij jou thuis bezorgd.