Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bamboe planten

Veel planten, voornamelijk bomen, zien er onder de grond ongeveer hetzelfde uit als boven de grond, maar dan zonder blaadjes. De wortels van planten lijken meestal heel erg op de boom zelf: even breed, even diep als dat de boom hoog is. Bij bamboe geldt dat niet. Waar bamboe boven de grond een verzameling van lange, dunne sprieten met blaadjes is, is het onder de grond een wirwar van worteltjes die voornamelijk sterk in de breedte groeien. Bij bamboe planten is dat zowel een voordeel als een nadeel.

Bamboewortels

Het is wel prettig dat bamboewortels niet zo diep gaan als dat de plant hoog is. Het zou nogal een klus worden om bamboe te planten als de wortels twee meter recht de grond in moesten. Wat dat betreft is het prettig dat ze voornamelijk in de breedte groeien. Zo kun je gewoon een geul graven en de wortels daarin zetten, zoals bij elke andere haag. Een nadeel van de wortels van bamboe, is dat ze de neiging hebben om te gaan woekeren. Het is daarom belangrijk om goed op te letten welke soort bamboe je koopt. Voordat je het weet zit je hele tuin vol bamboewortels! Alle bamboesoorten die wij aanbiden zijn geschikte haagplanten.

Bamboewortels
Bamboe bij Haagplanten.nl

Bij Haagplanten.nl zijn we hierop voorbereid en verkopen wij alleen varianten van de fargesia, een niet-woekerende bamboesoort. Zoals de faregesia murieliae varianten bamboe 'Simba' en bamboe 'Jumbo'. Dat scheelt moeite bij het planten, want nu hoef je geen wortelbegrenzer mee te planten. Ook de soorten fargesia nitida en fargesia jiuzhaigou zijn niet-woekerend. De bamboe van Haagplanten.nl wordt geleverd in een pot. Bij het planten kun je voor de diepte van de geul de hoogte van de pot aanhouden. Dan heb je precies alle wortels onder de grond en de rest van de plant boven de grond. Na het planten gooi je de aarde terug in de geul en druk je deze voorzichtig aan, zodat je bamboe niet zomaar omver waait. Eigenlijk is het heel simpel.

Bamboe is niet alleen heel geschikt als haag, maar kan ook mooi als losse plant in de tuin staan. Als je dat doet, hoef je natuurlijk geen geul te graven, maar gewoon een kuil. Ook voor deze kuil kun je de omvang van de pot aanhouden als maten.

Bamboe bij Haagplanten.nl

Zoals gezegd verkopen wij bij Haagplanten.nl alleen niet-woekerende bamboesoorten. Bij het uitkiezen van de planten die wij verkopen letten we altijd op de kwaliteit van de planten, maar zeker ook op de geschiktheid als haagplant. Een plant die binnen de kortste keren de hele tuin overneemt is natuurlijk niet geschikt als haagplant. Verder kijken we ook naar het uiterlijk van de planten. Onze bamboe ziet er prachtig uit en geeft je tuin gelijk de sfeer van een jungle, of een Japanse zen-tuin. Deze mooie planten kun je gemakkelijk en snel bestellen via Haagplanten.nl.