Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bamboehaag


Loop je door een willekeurige Nederlandse wijk, dan zul je voortuinen tegenkomen die volstaan met haagplanten en dan ook vaak dezelfde soorten: buxushagen, coniferen, ligusters… dit zijn prachtige hagen, maar ze worden wel erg vaak geplant. Mocht je op zoek zijn naar een haagplant die uniek is en waarvan mensen vaak niet eens weten dat hij als haag gebruikt kan worden, dan hebben we een goede optie voor je: bamboe. Bamboe ziet er niet uit als een typische haagplant, maar een bamboehaag in je tuin planten heeft veel voordelen. Wat voor voordelen dit precies zijn lees je natuurlijk op de informatieve productpagina’s van onze site!

Bamboehaag in de tuin

Waarom is bamboe nu zo geschikt als haagplant? Het is een sterke plantensoort die erg snel groeit. Sommige soorten bamboe kunnen wel drie meter hoog worden. Als je op zoek bent naar een haag die je genoeg privacy biedt om ongestoord in je eigen tuin bezig te zijn, dan is het prettig om een haag te hebben die hoog genoeg wordt. Met bamboe heb je binnen de kortste keren een forse haag in je tuin staan! Bamboe groeit wel net even anders dan haagplanten als de Californische cipres en de buxus, want het groeit voornamelijk omhoog en niet naar de zijkanten. Bamboe is verder in staat om zich aan te passen aan zijn omgeving, in wat voor soort grond het ook staat.

Bamboehaag in de tuin
Bamboehaag in de webshop kopen

Bamboe snoeien doe je op dezelfde manier als bij de meeste andere haagplanten. Eén keer per jaar snoeien zou in ieder geval voldoende moeten zijn om een gezonde haag te kunnen garanderen. Door regelmatig snoeien wordt je bamboehaag voller en dus ook dichter. Je hoeft alleen maar zijscheuten weg te knippen. Naast het snoeien heeft een bamboehaag weinig verzorging nodig en is dus de ideale haag voor mensen die geen tijd hebben om vaak in de tuin te staan, maar toch een mooie tuin willen hebben. Een bamboehaag laat je even je omgeving vergeten en doet denken aan mythische, mysterieuze plekken. De stengels zien er elegant en verfijnd uit.

Bamboehaag in de webshop van Haagplanten.nl kopen

Bamboehaag in de webshop van Haagplanten.nl kopen

In de webshop van Haagplanten.nl kun je maar liefst vier verschillende soorten bamboe kopen. We weten zeker dat je zeker de helft van deze soorten nog nooit hebt gezien. Je kunt onze bamboe gemakkelijk bestellen, het zal je hoogstens twee of drie minuten van je tijd kosten. Op de productpagina kun je berekenen hoeveel je moet betalen per meter, dus weet je hoeveel je bestelling ongeveer gaat kosten. Heb je eenmaal een bestelling geplaatst, dan gaan we aan het werk om deze bij de kwekerij op te halen en te controleren. Want natuurlijk mogen alleen haagplanten van de allerbeste kwaliteit naar onze klanten toe.