Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bamboehaag snoeien en verzorgen

De bamboeplant is anders dan alle andere haagplanten die in onze webshop verkrijgbaar zijn. Met zijn exotische uiterlijk en de daarbij horende associaties spreekt hij erg tot de verbeelding. Het klinkt haast onmogelijk, maar bamboe doet prima dienst als haagplant. Bamboe heeft twee eigenschappen die mensen heel erg waarderen in haagplanten zoals de taxus en de levensboom: het groeit ontzettend snel en het is wintergroen. Bamboe kan wel drie meter hoog worden en vormt met het overvloedige blad een aardig zichtdichte haag. Bovendien geeft een bamboehaag een unieke sfeer aan je tuin. Maar hoe moet je nu Bamboehaag snoeien en verzorgen?

Bamboehaag snoeien
Bamboehaag verzorgen

Bamboehaag snoeien

Ook al heeft een bamboehaag een heel andere structuur dan de haagplanten die we meestal gewend zijn, zoals de buxus, toch vergt het snoeien ervan niet heel veel moeite. Er zijn twee soorten bamboe: woekerende en niet-woekerende. Woekerende soorten hebben lange, dikke stengels en het groen zit bovenin. De niet-woekerende soorten zijn geschikter om als haag toe te passen, aangezien ze overal op de stam blad hebben. Snoeien gaat ongeveer hetzelfde als bij andere haagplanten: uitstekende takjes wegknippen zodat de haag mooi compact blijft. Doe dit zeker één keer per jaar, dan krijg je een volle en zichtdichte bamboehaag. Het vergt misschien wat tijd wanneer je een haag hebt staan van twee meter hoog, maar het is het waard.

Bamboehaag verzorgen

Bamboe kan in principe in alle soorten grond staan, zolang de afwatering goed is. In het eerste half jaar moet je de bamboehaag goed nat houden, maar ook weer niet té nat. Je wilt niet dat de wortels gaan rotten. Om de bamboe nog eens een extra duwtje in de goede richting te geven kun je compost en organische mest door de grond mengen. Verder maakt de plaats waar ze staan ook niet erg veel uit. Bamboe komt dus in alle soorten tuinen goed tot zijn recht en geeft je tuin een exotische sfeer. Het is zeker weer eens wat anders dan een buxus of taxus! Waarschijnlijk had je het niet verwacht, maar bamboe is een perfect alternatief voor de standaard populaire haagplanten.

Bamboehaag online kopen

Bamboehaag online kopen

Denk je inmiddels dat een bamboehaag heel goed past in jouw tuin, dan kun je in onze webshop vandaag nog een bestelling plaatsen! We verkopen verschillende soorten die allemaal weer net even anders zijn. Uitstekende kwaliteit voor een lage prijs, dat is wat wij van Haagplanten.nl leveren! Bestel je bij ons, dan kun je je bestelling binnen enkele werkdagen in huis verwachten. Met onze handige tips en informatie is het niet eng meer om aan de slag te gaan, zelfs al ben je een beginnend tuinier of heb je geen groene vingers. Voor tuineigenaren van ieder niveau hebben wij iets te bieden.