Berberis kopen

Berberis kopen

Ben je op zoek naar een haag met stevige doorns om indringers buiten te houden? Dan is een berberis kopen een goed idee. Het maakt namelijk niet uit of je de wintergroene berberis of de bladverliezende zuurbes aanschaft: de doorns zijn het hele jaar aan de takken van de plant te vinden. Hiermee is een berberishaag niet alleen een aantrekkelijke manier om je tuin af te bakenen, maar ook een ideale plant voor inbraakwering. Ook dieren zullen niet snel hun weg door de stekelige takken van een berberishaag heen wagen. Een berberishaag planten is dus de perfecte oplossing als je geen ongewenst bezoek in de tuin wilt hebben, maar ook niet het hele jaar tegen een hoge bakstenen muur aan wilt kijken.

Berberishaag voor inbraakwering

Wat bescherming tegen indringers betreft is er weinig verschil tussen de wintergroene berberis en de bladverliezende variant. In beide gevallen kun je namelijk erop vertrouwen dat de kenmerkende doornen het hele jaar een afschrikwekkende werking hebben op iedereen die erdoorheen of eroverheen wil. De berberis is geschikt voor middelhoge hagen. De gewone zuurbes en de rode zuurbes kunnen 3 meter hoog worden, maar omdat ze ieder jaar hooguit 25 centimeter groeien, duurt het heel lang voor het zover is. Gelukkig heb je met een berberishaag van anderhalve meter hoog ook voldoende bescherming; over zo’n haag heen springen is bijna niet mogelijk. En met die hoogte past een berberishaag ook mooi onder het raamkozijn; dan kan er niemand naar binnen klimmen.

Berberishaag voor inbraakwering
Berberishaag planten en verzorgen

Berberishaag planten en verzorgen

Een berberishaag hoeft niet per se onder een raam. Hij kan ook gewoon aan de rand van de tuin geplant worden. Zolang de grond waarop hij staat maar goed waterdoorlatend en het liefst niet al te droog is, zal een berberis zich op zijn gemak voelen in jouw tuin. Een voordeel is dat een berberis snoeien en onderhouden ook heel makkelijk is. Dat lijkt misschien niet zo, want met zijn stekelige uiterlijk nodigt hij niet bepaald uit tot snoeien. Hij kan snoei echter zeer goed verdragen, dus met een paar doornbestendige handschoenen is de jaarlijkse snoeibeurt – het liefst direct nadat de aantrekkelijke gele bloemen uitgebloeid zijn – een gemakkelijk karwei. Bij een wintergroene berberis kan het snoeien voor een wilder uiterlijk overgeslagen worden, maar houd er dan wel rekening mee dat hij na een tijdje niet meer bloeit.

Online berberis kopen

Online berberis kopen

Welke berberishaag koop jij? Ga je voor de stijlvolle glans van de blaadjes van de wintergroene berberis of toch voor de opvallendere bloei en bijzondere herfstkleur van de zuurbes of de rode zuurbes? Welke berberissoort ook het beste bij jouw wensen past; een berberishaag planten leidt altijd tot een haag die op een verrassend mooie manier indringers buiten de tuin houdt. Wil je jouw berberishaag snel planten? Bestel dan vandaag nog jouw haagplanten in onze webshop op Haagplanten.nl, dan heb je ze binnen enkele dagen in huis.