Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Berberis planten

Als je op zoek bent naar een stijlvolle haag die indringers buiten de tuin houdt, is een berberis planten een uitstekende optie. Zowel de wintergroene berberis als de bladverliezende zuurbes (berberis thunbergii) leent zich vanwege de grote hoeveelheid stevige doorns op de takken zeer goed voor deze taak. Omdat een berberishaag niet hoger wordt dan zo’n anderhalve meter, kun je ervoor kiezen om deze haag niet aan de rand van je tuin te zetten, maar onder het raam te planten, zodat niemand door het raam naar binnen kan klimmen. Maar de berberis heeft meer te bieden dan inbraakwering. Zijn sierlijke blaadjes en gele bloemen bijvoorbeeld. Wil je profiteren van alle voordelen die de berberis biedt? Dan helpen wij je graag op weg.

Voorbereidingen berberishaag

Voordat je een berberis in je tuin plant, is een goede voorbereiding belangrijk. Zoals bij iedere haagplant moet de grond rond het gebied waar de haag moet komen onkruidvrij gemaakt en gehouden worden, zodat de voedingsstoffen naar de nieuwe berberishaag gaan en niet naar het onkruid dat er vlakbij groeit. Bij een berberishaag is er echter nog een belangrijk onderdeel van de voorbereiding: beschermende kleding. De doorns kunnen namelijk ook bij de eigenaar voor lelijke verwondingen zorgen. Zorg dus op zijn minst voor een paar goede handschoenen. Verder is een berberishaag niet kieskeurig wat de grond betreft, maar zorg wel voor goede drainage door bijvoorbeeld gaten in de grond te prikken waardoor het overtollige water weg kan lopen.

Berberishaag planten en verzorgen

Een berberishaag planten gaat verder niet heel anders dan het planten van een andere haag. Tel ongeveer tien centimeter op bij de hoogte van de kluit en graaf een geul uit die ongeveer zo diep is. Als je eerst de helft van de uitgegraven aarde terug gooit, kunnen de wortels van de berberishaag zich in die losse aarde makkelijker ontwikkelen dan in hele compacte aarde. Plaats vervolgens de planten precies in het midden van de geul en maak de geul dicht. Na het aanplanten is het belangrijk dat de plant voldoende water krijgt, twee keer per week zo’n 5 liter per meter haag. Zeker bij de bladverliezende variant is een berberis snoeien belangrijk. Doe dit direct na de bloei. Ook hierbij is het dragen van handschoenen raadzaam.

Online berberishaag bestellen

Zie je op tegen het vooruitzicht om zo’n stekelige berberis bij het tuincentrum op te moeten pakken? Dat is nu niet meer nodig. Bij ons kun je online een berberishaag kopen. Met ons handige bestelmenu reken je zo uit hoeveel planten je nodig hebt voor jouw haag. Bovendien hoef je na de bestelling niet lang meer te wachten tot de haagplanten bij jou thuis bezorgd worden. Aan de hand van bovengenoemde tips kun je bij levering meteen aan de slag.