Beukenhaag

Beukenhaag

De beukenhaag is een trouwe vriend en is daarom in veel Nederlandse tuinen te vinden. Je herkent hem onmiddellijk aan zijn glanzende, lichtgroene blad. Mensen willen de Beukenhaag nog wel eens verwarren met de haagbeuk, want ze lijken erg veel op elkaar. Toch zijn er wel aantoonbare verschillen. De beukenhaag behoort tot de familie van de beuken, terwijl de haagbeuk tot de familie van de berken behoort. Ook groeit de haagbeuk sneller dan de beukenhaag en heeft ruw blad met diepe nerven.

Al sinds jaar en dag is de beukenhaag ontzettend populair in Nederland. Een beukenhaag creëert een natuurlijke sfeer en geeft je tuin een prachtige uitstraling. Het mooie van de beukenhaag is dat deze tuinafscheiding erg goed samen gaat met verscheidene tuinstijlen. Of je nu van een moderne tuin of juist van een meer klassieke tuin houdt: de beukenhaag gaat goed samen met bijna elke stijl. Het mooie groene blad kleurt in de herfst mooi bruin, wat voor een prachtig herfstdecor in je tuin zorgt.

Uit onderzoek blijkt dat we ons gelukkiger voelen als we uitzicht hebben op veel groen. Een haag in je tuin planten is dus een uitstekend idee. Wil je een extra brede beukenhaag aanleggen? Plant dan een dubbele rij beuken. Zo ontstaat er een brede haag. De beukenhaag is vrij veelzijdig. Je kunt er vele kanten mee op. Zowel voor lagere als hoge hagen is deze boom uitstekend geschikt. Of je nu gaat voor een rode beukenhaag, een groene of een gemengde haag: de beukenhaag is een sieraad voor elke tuin. Deze haagplant heeft geen ingewikkelde verzorging nodig en groeit op bijna elke grondsoort uit tot een robuuste en mooie haag.

Beukenhaag: eigenschappen

Wat maakt dat de beukenhaag zo geliefd is bij de meeste tuineigenaren, naast het feit dat hij bladbehoudend is? De beukenhaag is een inheemse haagplant, wat betekent dat hij zich prima op zijn gemak voelt in het Nederlandse klimaat. Vorst zal hem niet klein krijgen. Hij groeit snel uit tot een hoge haag en hij is niet duur, wat ook belangrijk is natuurlijk. Ja, veel mensen planten beukenhagen in hun tuin, maar dat betekent niet dat jij het niet moet doen. De beukenhaag is dan wel traditioneel, maar zeker niet saai. In de herfst kleuren de bladeren van geel naar rood, echte herfsttinten. Wil je toch net even iets anders, kies dan voor een rode beukenhaag. Deze soort biedt alle voordelen van de groene variant, maar dan met prachtig paarsachtig blad. Tegenwoordig zie je ook wel gemengde hagen, met zowel groene als rode beukenhagen erin verwerkt.

Voor tips voor het planten van beukenhagen, of voor het snoeien en verzorging van een beukenhaag, kun je terecht op onze website. We raden aan om onze informatie goed door te lezen voordat je zelf in de tuin aan de slag gaat, zodat je zeker weet dat je goed op weg bent. Gelukkig is de beukenhaag vrij eenvoudig te verzorgen en hoeft hij niet vaker dan twee keer per jaar gesnoeid te worden.

Beukenhaag: eigenschappen
Beukenhaag kopen via Haagplanten.nl

Een verwaarloosde beukenhaag kan ook prima flink teruggesnoeid worden. Dat wordt ook wel verjongingssnoei genoemd. Door het weghalen van de oude stukken geef je nieuwe takken en blaadjes de kans. Dit komt de beukenhaag ten goede en houdt hem mooi en gezond. Let op: snoei de beukenhaag niet terug tot op de stam. Dan zal de haag niet meer herstellen. Wel kun je de haag ongeveer met de helft inkorten, dat levert geen problemen op.

Bemest je beukenhaag bij voorkeur twee keer per jaar. Er is speciale meststof te koop die is ontwikkeld voor hagen. De optimale periode om te bemesten is gedurende maart en april, en nogmaals in de periode van juni tot juli. Een goede bemesting houdt je beukenhaag mooi en gezond. Hoewel een beukenhaag geen ingewikkelde verzorging nodig heeft, is het investeren in je haag door middel van snoei en bemesting toch essentieel. Zo kun je nog een hele lange tijd genieten van het prachtige uitzicht dat de beukenhaag biedt.

Beukenhaag kopen via Haagplanten.nl

Je had het natuurlijk al kunnen verwachten, maar je vindt zowel de groene beuk als de rode beuk in de webshop van Haagplanten.nl. Voor weinig geld kun je zelf een prachtige haag in je tuin aanleggen, die ook nog eens erg aantrekkelijk is voor de fauna in je directe omgeving. Omdat de beukenhaag een klassieker is kun je hem altijd in ons assortiment vinden. Tot onze grote vreugde is de beukenhaag nog altijd erg populair bij onze klanten en dat verdient hij ook zeker! Bij Haagplanten.nl vind je haagplanten van extra goede kwaliteit, door onze kwekers speciaal voor jou in topvorm gekweekt. Wij controleren al onze beukenhagen voordat zij de kwekerij verlaten, om zeker te weten dat onze klanten alleen de beste soorten ontvangen. Ons doel is immers om de klant gelukkig te maken, want de klant is koning. Dat is waar Haagplanten.nl algemeen bekend om staat!

Heb je nog vragen over onze beukenhagen of andere haagplanten die je bij ons kunt kopen? Neem gerust contact met ons op. Ons team is zowel telefonisch bereikbaar als via het contactformulier op onze website. Onze medewerkers hebben stuk voor stuk een gedegen kennis van haagplanten en alles daaromtrent. Deze kennis delen zij graag met u. Ook voor advies op maat kunt u dus bij ons terecht. Wij helpen u graag verder. Onze missie is immers pas volbracht wanneer je een haag in je tuin hebt staan waarvan je gelukkig wordt!