Beukenhaag

Beukenhaag

De beukenhaag is een trouwe vriend en is daarom in veel Nederlandse tuinen te vinden. Je herkent hem onmiddellijk aan zijn glanzende, lichtgroene blad. Mensen willen de Beukenhaag nog wel eens verwarren met de haagbeuk, want ze lijken erg veel op elkaar. Toch zijn er wel aantoonbare verschillen. De beukenhaag behoort tot de familie van de beuken, terwijl de haagbeuk tot de familie van de berken behoort. Ook groeit de haagbeuk sneller dan de beukenhaag en heeft ruw blad met diepe nerven.

Beukenhaag: eigenschappen

Wat maakt dat de beukenhaag zo geliefd is bij de meeste tuineigenaren, naast het feit dat hij bladbehoudend is? De beukenhaag is een inheemse haagplant, wat betekent dat hij zich prima op zijn gemak voelt in het Nederlandse klimaat. Vorst zal hem niet klein krijgen. Hij groeit snel uit tot een hoge haag en hij is niet duur, wat ook belangrijk is natuurlijk. Ja, veel mensen planten beukenhagen in hun tuin, maar dat betekent niet dat jij het niet moet doen. De beukenhaag is dan wel traditioneel, maar zeker niet saai. In de herfst kleuren de bladeren van geel naar rood, echte herfsttinten. Wil je toch net even iets anders, kies dan voor een rode beukenhaag. Deze soort biedt alle voordelen van de groene variant, maar dan met prachtig paarsachtig blad. Tegenwoordig zie je ook wel gemengde hagen, met zowel groene als rode beukenhagen erin verwerkt.

Voor tips voor het planten van beukenhagen, of voor het snoeien en verzorging van een beukenhaag, kun je terecht op onze website. We raden aan om onze informatie goed door te lezen voordat je zelf in de tuin aan de slag gaat, zodat je zeker weet dat je goed op weg bent. Gelukkig is de beukenhaag vrij eenvoudig te verzorgen en hoeft hij niet vaker dan twee keer per jaar gesnoeid te worden.

Beukenhaag: eigenschappen
Beukenhaag kopen via Haagplanten.nl

Beukenhaag kopen via Haagplanten.nl

Je had het natuurlijk al kunnen verwachten, maar je vindt zowel de groene beuk als de rode beuk in de webshop van Haagplanten.nl. Voor weinig geld kun je zelf een prachtige haag in je tuin aanleggen, die ook nog eens erg aantrekkelijk is voor de fauna in je directe omgeving. Omdat de beukenhaag een klassieker is kun je hem altijd in ons assortiment vinden. Tot onze grote vreugde is de beukenhaag nog altijd erg populair bij onze klanten en dat verdient hij ook zeker! Bij Haagplanten.nl vind je haagplanten van extra goede kwaliteit, door onze kwekers speciaal voor jou in topvorm gekweekt. Wij controleren al onze beukenhagen voordat zij de kwekerij verlaten, om zeker te weten dat onze klanten alleen de beste soorten ontvangen. Ons doel is immers om de klant gelukkig te maken, want de klant is koning. Dat is waar Haagplanten.nl algemeen bekend om staat!