Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Beukenhaag kant-en-klaar


Veel tuiniers zijn gecharmeerd van het unieke karakter dat een beukenhaag biedt. De beukenhaag is in geen enkel seizoen saai: in de zomer hangt het prachtige groene blad er fier bij, om in de herfst een schitterend, decoratief kleurenspel te bieden. ’s Winters blijft het verdroogde, bruine blad vervolgens aan zijn takken hangen. We zien de beukenhaag dan ook terecht veelvuldig terug in diverse tuinontwerpen. Wil jij graag een beukenhaag aanplanten, maar niet hoeven wachten tot de jonge haag de gewenste hoogte heeft bereikt? Kies dan voor een beukenhaag kant-en-klaar. Op deze manier plant je direct een volgroeide haag aan.

Een kant-en-klare beukenhaag is ideaal voor jou als je:

  • Op zoek bent naar een haagplant die nooit gaat vervelen
  • Graag een haag wilt die gemakkelijk te onderhouden is
  • Een oude haag of schutting gaat vervangen en direct van een haag op een mooie hoogte wilt kunnen genieten
  • De voorkeur geeft aan een tuinafscheiding die een natuurlijke, prettige sfeer in je tuin creëert
Een rode of groene kant-en-klare beukenhaag
Kant-en-klare beukenhaag onderhouden

Een rode of groene kant-en-klare beukenhaag

De beukenhaag komt in twee variaties. Je hebt de keuze uit een rode of een groene beukenhaag. De groene beukenhaag komen we het vaakst tegen in tuinen, maar ook de rode beukenhaag is behoorlijk populair. Bij de aanleg van een groene beukenhaag wordt de groene beuk (Fagus sylvatica) gebruikt. De rode beuk (Fagus sylvatica 'Atropurpurea') wordt gebruikt bij het creëren van een rode beukenhaag. Ook worden deze twee haagplanten nog wel eens met elkaar gecombineerd, waardoor er een gemengde beukenhaag ontstaat. Zowel de rode als de groene beuken zijn verkrijgbaar in kant-en-klare variant.

Of je voor een rode, een groene of een gemengde beukenhaag kiest hangt af van je tuinstijl en de overige beplanting die in je tuin staat. Daarnaast is het een kwestie van persoonlijke smaak. De beukenhaag heeft een veelzijdig karakter en kan met vrijwel elk tuinontwerp worden gecombineerd. Kies je voor een kant-en-klare beukenhaag, dan brengt dit veel voordelen met zich mee. Zo plant je direct een haag van respectabele hoogte aan, waardoor je meteen van je privacy kunt genieten. Er kunnen diverse redenen zijn om voor een beukenhaag kant-en-klaar te kiezen.

Wanneer je net bent verhuisd en de tuin van je nieuwe huis nog kaal is, biedt een kant-en-klare beukenhaag uitkomst. Maar ook tuiniers die hun tuin gelijk een geheel andere uitstraling willen geven kiezen voor het gemak dat een kant-en-klaarhaag met zich meebrengt. Met een kant-en-klare beukenhaag omlijst je jouw tuin op prachtige wijze. Doordat het bruin geworden blad in de winter aan de takken blijft hangen, biedt de haag in elk seizoen een hoge mate van privacy. Zo houd je nieuwsgierige blikken van voorbijgangers buiten de deur en geniet je tegelijkertijd van het mooie uitzicht op jouw beukenhaag.

Kant-en-klare beukenhaag onderhouden

Kant-en-klare beukenhaag onderhouden

Zoals we al even lieten vallen is de beuk een gemakkelijk te onderhouden haagplant. Doorgaans wordt de beukenhaag een of twee keer per jaar gesnoeid. Daarnaast is het wenselijk om de haag in de lente te voorzien van een bemesting. Zo blijft jouw kant-en-klare beukenhaag in optimale conditie. De beukenhaag kan als tuinafscheiding behoorlijk oud worden. Het is dus echt een tuinafscheiding die je voor langere periode aanplant. Met de juiste verzorging blijft een kant-en-klare beukenhaag nog lange tijd mooi. Door de plant regelmatig te snoei je stimuleer je nieuwe vertakkingen. Zo wordt je beukenhaag steeds voller en meer zichtdicht.

Voor het snoeien van je beukenhaag gebruik je altijd schoon en scherp gereedschap. Zo boek je makkelijker een strak en symmetrisch resultaat. Gebruik een handheggenschaar of een elektrische heggenschaar: net wat je voorkeur heeft en wat voor jou prettiger werkt. Een beukenhaag snoeien is niet lastig: ook onervaren tuiniers hebben dit relatief snel onder de knie. Ben je niet ervaren in het snoeien van een haag, maar wil je toch graag een strak, formeel resultaat boeken? Span dan een draag langs de haag en knip de bovenkant van jouw beukenhaag langs dit draad af. Zo kan er weinig verkeerd gaan!

De beukenhaag houdt van een goed doorlatende grondsoort. Daarnaast is de beukenhaag prima bestand tegen wind. Standplaatsen in zowel zon als schaduw zijn geschikt voor deze mooie haagplant. Doordat het niet veel tijd kost om een beukenhaag te onderhouden, is deze tuinafscheiding ook zeer geschikt voor mensen die niet veel tijd in de tuin kunnen of willen doorbrengen. Kies je voor een kant-en-klare beukenhaag? Dan bespaar je jezelf daarnaast heel wat snoeibeurten en jaartjes verzorging. De haag is namelijk meteen op de door jou gewenste hoogte. Daarnaast is de kant-en-klare beukenhaag vol en goed vertakt.

Online beukenhaag kant-en-klaar kopen

Online beukenhaag kant-en-klaar kopen

Het online kopen van een kant-en-klare beukenhaag is eenvoudig en bespaart u veel tijd. Een kant-en-klare beukenhaag bestaat uit diverse haagelementen die allen 1 meter breed zijn. Hoe veel haagelementen je nodig hebt hangt af van de uiteindelijke lengte die jouw haag moet krijgen. Bestel je jouw beukenhaag kant-en-klaar bij Haagplanten.nl? Dan weet je zeker dat je een gezonde en sterke beukenhaag geleverd krijgt. Onze haagplanten zijn in uitstekende conditie wanneer ze bij je worden afgeleverd. Om deze conditie te waarborgen is het wenselijk dat je de kant-en-klare beukenhaag nog dezelfde dag aanplant.

Heb je nog vragen over onze kant-en-klare beukenhagen? Of wil je eerst wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons vakkundige team beantwoordt graag al je vragen. Ben je op zoek naar een ander soort kant-en-klaarhaag? Ook dan kun je bij ons terecht. In ons webshop gedeelte vind je onder meer een kant-en-klare taxushaag, ligusterhaag, levensboomhaag en laurierhaag.