Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Beukenhaag kopen

Ben je op zoek naar een haagplant die niet te duur is, maar wel voldoet aan je verwachtingen? Waar je zowel een hoge als een lage haag mee kunt maken en die ook nog eens het hele jaar door zijn blad vasthoudt? Kijk niet verder, want wij hebben de ideale haagplant voor je: de beukenhaag. De beukenhaag is een echte klassieker onder de haagplanten, vooral omdat het een inheemse soort is. Het is natuurlijk gewoon diezelfde beuk die je in bossen tegenkomt. Juist omdat de beukenhaag inheems is, kan hij zich uitstekend goed aanpassen aan allerlei omstandigheden en kan hij ook goed tegen kou. Een Beukenhaag kopen doe je natuurlijk via Haagplanten.nl!

Beukenhaag in de tuin
Beukenhaag online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Beukenhaag in de tuin

Zoals we al zeiden, is de beukenhaag gewend aan het Nederlandse klimaat. Dat het een inheemse soort is, betekent dat je kunt verwachten dat er dieren als vogels, insecten en egels op je beukenhaag afkomen. Wanneer je een beukenhaag plant, help je ook de natuur een handje. De beukenhaag is erg makkelijk qua verzorging, je hoeft slechts eenmaal per jaar de snoeischaar erbij te pakken, maar het mag ook vaker. Regelmatig je beukenhaag snoeien zorgt er namelijk onder andere voor dat je haag nog dichter wordt en je een groene muur om je tuin heen krijgt die de nodige privacy biedt.

Van de beukenhaag bestaan er slechts twee soorten: de groene beuk en de rode beuk. Ze verschillen weinig van elkaar, alleen de kleur van het blad is anders. Mocht je een beukenhaag willen planten, maar toch iets unieks in je tuin willen hebben, kies dan voor de rode beuk. Deze soort heeft prachtig, donkerpaars blad. Het blad van allebei de soorten beukenhagen verdort in de wintermaanden, maar blijft wel aan de takjes hangen. Ook in de winter hoef je geen afscheid te nemen van je privacy.

Groene en rode beuk zijn in de natuur flink hoge bomen en het is dan ook niet zo vreemd dat ze als haag makkelijk een paar meter hoog kunnen worden. Als je erop gaat letten, zal het je echter opvallen dat veel beukenhagen gebruikt worden als lage, formele haagjes bij bijvoorbeeld parken, voortuinen, groenstroken of andere afscheidingen. Waarschijnlijk kiezen veel mensen als afscheidingshaag om hun achtertuin toch liever voor de daadwerkelijk wintergroene laurierhaag of coniferenhaag. Dit betekent echter zeker niet dat een tuinafscheiding van rode of groene beuk niet mogelijk is. De kans is alleen iets groter dat je in de winter wat gaten in je haag hebt.

Beukenhaag is gemakkelijk in vorm te houden en, zoals we al zeiden, wordt zelfs dichter en voller naarmate hij vaker gesnoeid wordt. Wees dus niet bang om streng te zijn op je haag en er een keer in de zoveel tijd met een elektrische heggenschaar overheen te gaan. De haag zal er alleen maar mooier van worden.

Beukenhaag online kopen

Beukenhaag of haagbeuk

Als je al even door onze site geklikt hebt, zul je wel hebben gezien dat wij twee planten verkopen met bijna dezelfde naam: de beukenhaag en de haagbeuk. Het klopt dat deze in naam flink overeen komen en zelfs in uiterlijk lijkt de haagbeuk veel op de groene beuk. Wie echter de Latijnse naam van deze twee planten bekijkt, zal snel zien dat de twee niet eens familie zijn. De groene beuk heet in het Latijn 'fagus sylvatica' en is - verrassing verrassing - een beukensoort. De 'carpinus betulus', of haagbeuk, is eigenlijk helemaal geen beukensoort. Deze is verwant aan de berk. Waarom hij dan toch haagbeuk heet? Misschien waren de naamgevers ook in de war door het uiterlijk, dat zoveel op de groene beuk lijkt.

Dat de twee planten zoveel gemeen hebben in uiterlijk, heeft zeker voordelen voor tuiniers. Zowel de haagbeuk als de beukenhaag zijn inheems, maar komen in verschillende delen van het land voor. De groene (en rode) beuk zul je vooral aantreffen in hogergelegen gebieden en op zandgrond. In Nederland is dit bijvoorbeeld in de duinen, op de Veluwe en in het oosten van het land. De haagbeuk is vaker te vinden op klei- en leemgrond en komt van nature vooral in het midden van het land en in zuid-Limburg voor.

Dat is natuurlijk heel interessante trivia, maar ook daadwerkelijk nuttig voor jou als tuinier. Mocht de grond in je tuin zwaar zijn of leemachtig, dan is het misschien een beter idee om haagbeuk te kiezen in plaats van beukenhaag. De twee bomensoorten lijken bijzonder veel op elkaar, maar soms zal de ene net wat beter tot zijn recht komen dan de andere. Nadeel aan de haagbeuk is natuurlijk wel dat je hem niet in zo'n prachtige donkerpaarse kleur kunt krijgen.

Beukenhaag online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Naast het feit dat je bij ons beukenhagen kunt kopen, kun je ook lezen hoe je deze moet planten, verzorgen en snoeien. Haagplanten.nl is namelijk meer dan alleen een webshop. We willen onze klanten graag informeren over de haagplanten die ze bij ons aanschaffen. Zie het als een beginnerscursus voor beginnende haagplanteneigenaren. Een bijkomend voordeel van Haagplanten.nl is dat je haagplanten voor goede prijzen kunt aanschaffen. Onze beukenhagen zijn goedkoop, maar dit doet niets af aan de kwaliteit. Onze haagplanten worden direct vanuit de kwekerij naar jouw huis gebracht, je krijgt dus altijd verse planten aangeleverd.

Bestellen via onze webshop is een peulenschil. Je komt via de homepagina snel bij het product van je keuze terecht, waarna je alleen nog maar hoeft af te rekenen. Zo simpel is het! Binnen enkele werkdagen heb je je bestelling in huis, keurig netjes verpakt en geleverd op pallets of in dozen.