Beukenhaag planten

Wie nooit eerder een beukenhaag (of andere haagplant) heeft geplant, kan zich er misschien niet toe zetten om eraan te beginnen, omdat het een zware taak kan lijken. Maar wij van Haagplanten.nl kunnen de klanten die zo denken gerust stellen: het is allemaal heus niet zo ingewikkeld. Houd onze adviezen aan en het kan eigenlijk niet misgaan. Geloof ons. Hieronder leggen we van begin tot eind uit hoe Beukenhaag planten precies in zijn werking gaat.

Beukenhaag planten: onze tips

Belangrijk is dat, zodra je beuken geleverd worden, je een beslissing neemt over wat je ermee gaat doen. Ga je planten? Begin dan zo snel mogelijk. Laat je ze nog even liggen? Bewaar de beuken uit de wind en in de schaduw, zorg dat de wortels in ieder geval niet kunnen uitdrogen. Sproei de wortels daarom ook nat wanneer u gaat planten. De beukenhaag gedijt het allerbeste op een plek in de volle zon of halfschaduw, eventueel in de volle schaduw. Hij stelt geen specifieke eisen aan de bodem, dus standaard tuinaarde is prima. Graaf een geul van rond de vijftig centimeter diep per beukenhaag en houd een afstand aan van tussen de twintig en vijfentwintig centimeter tussen twee planten in. Het is handig om het planten met zijn tweeën te doen, zodat één iemand de planten overeind kan houden terwijl de ander de aarde teruggooit en goed aandrukt. Na het geven van water en eventueel wat mest toevoegen aan de bodem moet je de natuur haar gang laten gaan.

Een beukenhaag vereist weinig verzorging, behalve dat hij één a twee keer per jaar gesnoeid moet worden. Zo zorg je ervoor dat de haag een vol uiterlijk heeft en er geen gaten in ontstaan. Dat maakt hem dan ook zo geschikt als je een tuin wil creëren waar niet zomaar iedereen naar binnen kan kijken. Dit is één van de redenen waarom veel mensen dol zijn op de beukenhaag, of dit nu de groene beuk of de rode beuk is. Algemene informatie over de beukenhaag vind je uiteraard terug op de website van Haagplanten.nl

Beukenhaag planten: onze tips
Beukenhaag online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Beukenhaag online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Voor een beukenhaag van uitstekende kwaliteit én voor een lage prijs moet je in de webshop van Haagplanten.nl zijn! Daar vindt u de meest prachtige groene en rode beukenhagen, speciaal voor onze klanten door ons geselecteerd. Geen beukenhaag wordt naar een klant opgestuurd zonder dat wij hem uitvoerig gecontroleerd hebben. Je kunt dan ook altijd een goed resultaat verwachten. Het helpt natuurlijk om vooraf wat onderzoek te doen. Daarom biedt Haagplanten.nl je ook de nodige informatie aan. Je kunt bij ons niet alleen een beukenhaag kopen: we zijn een beginpunt voor nieuwe tuiniers en een platform waar men informatie over haagplanten met elkaar kan uitwisselen.