Beukenhaag snoeien en verzorgen

Beukenhaag snoeien en verzorgen

De beuk (fagus sylvatica) is in veel Nederlandse tuinen terug te vinden. Loop maar eens rond door in een woonwijk, in de meeste voortuinen zullen de groene beuk dan wel de rode beuk vertegenwoordigd zijn. Dat is niet zo vreemd, want de beukenhaag is een erg makkelijke haagplant die vrij snel groeit. Hij is daarom ideaal om een dichte haag mee te creëren. Ook verkleuren de blaadjes ieder seizoen weer, zodat de beukenhaag er nooit hetzelfde uitziet. In de winter blijft het verdorde blad aan de takken hangen. Omdat de beukenhaag zo populair is hebben wij hem altijd in ons assortiment zitten en geven wij natuurlijk advies over een Beukenhaag snoeien en verzorgen.

Beukenhaag snoeien

Beuken wordt gewoonlijk één keer in het jaar gesnoeid, in de late zomer of de vroege herfst, voordat de winter aanbreekt en het blad verdort. Haagplanten moeten gesnoeid worden om ervoor te zorgen dat zij hun vorm blijven behouden. De beukenhaag is van origine natuurlijk gewoon een boom en snoei je hem niet, dan zal de haagvorm verloren gaan. Daarnaast zal de beukenhaag nog dichter worden wanneer je hem snoeit, waardoor je een mooie haag krijgt. Snoeien kun je zowel met een gewone snoeischaar doen als met een elektrische. Voor beginners of tuiniers die detailwerk willen verrichten raden wij de gewone schaar aan. Maar als er veel in één keer gesnoeid moet worden is een elektrische heggenschaar natuurlijk veel praktischer. Het beste is om deze bij een tuincentrum te kopen, zodat je kunt voelen hoe hij in de hand ligt en zeker weet dat je hem goed onder controle hebt.

Beukenhaag snoeien
Beukenhaag verzorgen

Beukenhaag verzorgen

Eigenlijk is het verzorgen van een beukenhaag vrij eenvoudig. Een beukenhaag op de juiste plek planten is eigenlijk een stuk belangijker. De beukenhaag kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw staan en doet het uitstekend in gewone tuinaarde. Veel water heeft hij niet nodig. Wanneer de wortels te nat worden kan er schimmel ontstaan. Geef ook nooit water op zonnige dagen, want dan kunnen de blaadjes verbranden. Wel is het goed om af en toe dode takjes en blaadjes weg te knippen. Niet alleen ziet de haag er dan veel mooier uit, ook verspilt hij dan geen energie aan deze overtollige onderdelen en krijgen de verse scheuten de aandacht die ze nodig hebben.

Wanneer je deze adviezen opvolgt zal je zien dat je haag er fantastisch uit zal zien en blaakt van gezondheid. Überhaupt begin je al goed door je beukenhagen te bestellen via Haagplanten.nl, want onze kwekers kweken alleen haagplanten van de hoogste kwaliteit. Ook selecteren wij van die haagplanten ook nog eens de allerbeste. Dit zijn stuk voor stuk topexemplaren en de allerbeste van hun soort.