Bittere wilg Salix purpurea 'Nana'

De bittere wilg wordt soms ook als purperwilg aangeduid, dit is afgeleid van zijn Latijnse naam Salix purpurea 'Nana'. Bittere wilg is een kleine haagplant met mooie grijsgroene blaadjes. De bittere wilg houdt van droge grondsoorten en heeft een maximale groeihoogte van zo'n 50-75 cm. Door zijn kleine formaat is de bittere wilg zeer geschikt voor tuinen met weinig ruimte.

Lees meer
€ 1,49
€ 1,49" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Bittere wilg Salix purpurea 'Nana'
€ 1,49

Prijsoverzicht

Formaat 10+ 50+ 100+ 500+
60-80 cm € 3,40 € 2,90 € 2,60 € 2,50
Formaat 25+ 50+ 100+ 500+
40-60 cm € 1,49 € 1,24 € 1,19 € 1,09

Omschrijving

De bittere wilg wordt voornamelijk gebruikt om lage, informele hagen te creëren. Doordat zijn maximale groeihoogte betrekkelijk laag is, heeft de bittere wilg vrij weinig onderhoud nodig. De bittere wilg kan jaarlijks helemaal tot de grond teruggesnoeid worden en zal zich gewoon weer herstellen. Je kunt er ook voor kiezen alleen licht te snoeien zodat de vorm van de haag behouden blijft. Omdat de bittere wilg een voorkeur voor droge grond heeft, is hij ook heel geschikt voor gebruik in verhoogde borders en bloembedden. Door de verhoging stroomt water namelijk extra goed door. Met de bittere wilg kun je een natuurlijk ogende haag laten staan zonder dat er risico is dat hij gaat woekeren. Je hebt namelijk de garantie dat hij klein blijft zonder dat je hem steeds strak in vorm hoeft te snoeien. Voor informele en landelijke tuinen is dit natuurlijk heel wenselijk.

Bittere wilg in je tuin

Hier bij Haagplanten.nl werken wij al jaren met haagplanten, waardoor wij ondertussen veel kennis in huis hebben. Deze site is opgericht met het doel om tuineigenaren wegwijs te maken in de wereld van haagplanten en om de hoogste kwaliteit haagplanten aan te bieden. Er zijn immers zoveel verschillende soorten haagplanten op de markt, dat kiezen soms lastig kan zijn. Is bittere wilg geschikt voor jou en je tuin? Als je behoefte hebt aan een kleine haag is bittere wilg een prima keuze. Bijvoorbeeld omdat je weinig ruimte hebt, of een mooi uitzicht hebt dat je niet met een haag wilt blokkeren. Bittere wilg is ook een goede keuze als je droge grond hebt waar andere planten niet zo dol op zijn. De bittere wilg is een subtiele haagplant die een mooie omlijsting geeft aan borders en bloembedden. Wanneer je op zoek bent naar een makkelijk te onderhouden kleine haagplant is bittere wilg zeer geschikt.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag, Solitair
Winterhardheid Goed winterhard
Groei Breed opgaand
Groei per jaar Normaal (20 - 40 cm)
Grondvochtigheid Vochtig
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Zand
Standplaats Kustregio, Landelijk, Halfschaduw, Zonnig
Eigenschappen Balkon geschikt, Bladverliezend, Bloeiend, Zonder doorns