Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bladverliezend / bloeiend

Er zijn heel wat haagplanten die een standplaats in de volle zon erg waarderen. Veel bloeiende haagplanten staan graag in de zon. Ook de laurierkers, thuja, taxus en beukenhaag houden wel van wat zon. Lees hier welke haagplanten je nog meer kunt aanplanten!

De landelijke tuinstijl is een informele tuinstijl. Vaak worden er in de landelijke tuin bladverliezende hagen aangeplant als de beukenhaag, de haagbeuk of de meidoornhaag. Je leest hier meer over de ideale haagplanten voor de landelijke tuin.

Twee haagplanten die qua naam en uiterlijk zoveel op elkaar lijken, maar toch zo verschillend zijn. Voor privacy is de beukenhaag geschikter, voor natte grond de haagbeuk. Lees meer over het verschil tussen de beukenhaag en de haagbeuk.

In de meeste gevallen bloeit een bladverliezende haag met mooie bloemen. De vruchten die daarna komen kunnen ook behoorlijk sierlijk zijn. Vogels, vlinders en bijen eten graag van de bessen of de nectar in de bloemen. Bovendien zijn de meeste bloeiende haagplanten makkelijk te verzorgen. Lees meer over de voordelen van een bladverliezende haag.

Wil jij graag een vogelvriendelijke tuin aanleggen? Dan is er een groot aantal vogelvriendelijke haagplanten waaruit je kunt kiezen. Er zijn zowel bladverliezende als wintergroene haagplanten die goed zijn voor vogels. Je leest hier meer over onze vogelvriendelijke hagen.

Steeds meer tuiniers kiezen voor beplanting die bijdraagt aan biodiversiteit in de tuin. Niet alleen de vogelvriendelijke haagplanten zijn momenteel populair; ook naar een haag voor vlinders en bijen is steeds meer vraag. Er zijn diverse haagplanten geschikt om bijen en vlinders naar je tuin te lokken. Denk bijvoorbeeld aan de vlinderstruik. Ook kunt u kiezen voor ons haagpakket voor bijen en vlinders. Dit bestaat uit 4 soorten haagplanten die nuttig zijn voor insecten. Lees hier meer over .