Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bloembollen

Wil je een echte bloemenpracht hebben die jouw tuin opfleurt? Dan zijn bloembollen een goede keuze! De meeste soorten bloembollen komen uit in het voorjaar. Daarom noemen we deze voorjaarsbloeiers. De voorjaarsbloeiers beginnen als een van de eerste planten in het jaar met groeien. Hiermee wordt het startsein gegeven voor het begin van de lente. Ook al is het nog koud buiten kun je al genieten van deze vroege voorjaarsbloeiers, zoals de narcis, de krokus en de streephyacint. Deze bloembollen kunnen al zo vroeg als februari of maart beginnen te bloeien. Er zijn ook bloembollen die pas later in het voorjaar beginnen te bloeien. De sieruien en tulpen zijn daar uitstekende keuzes voor. Je kunt natuurlijk ook verschillende bloembollen in je tuin planten, zodat er de hele lente lang bloemen staan te bloeien. Wij hebben ruime keuze uit verschillende bloembollen die elk eigen unieke karakteristieken hebben.

Bloembollen voor jouw tuin

Je kunt bloembollen op allerlei manieren plaatsen in je tuin. Bijvoorbeeld door ze direct in de grond te zetten. Dat kan zowel in een groep als solitair. Verder zijn bloembollen ook uitstekend te combineren met vaste planten. Je kunt een tuinafscheiding opfleuren door bloembollen bij je haag te planten. Kies één kleur voor een blikvanger of allemaal verschillende kleuren voor een kleurrijk tafereel. Als je kiest voor een verscheidenheid aan bloembollen kun je er ook aan denken om bloembollen te kiezen met verschillende bloeiperiodes. Zo kun je nog langer van de kleuren genieten. Daarnaast kan je ook bloembollen in een groep als bloemperk of border plaatsen. Zo ontstaat er een echte zee van kleur in je tuin.

Heb je geen tuin om de bloembollen in te plaatsen? Geen probleem. Onze bloembollen kunnen ook mooi geplant worden in plantenbakken. Op die manier kun je ook genieten van deze beeldschone bloembollen op je terras, binnenplaats of balkon.

Het planten en onderhouden van bloembollen

Je kunt onze bloembollen het beste planten in de periode van september tot december. Zorg dat je de aarde goed los maakt op de plek waar je de bloembollen wil plaatsen. Graaf een gat en plaats de bloembollen hier in met de bolle kant naar beneden. Zorg dat je de bloembol op een diepte plaatst van ongeveer 3 keer de eigen hoogte. Let er ook op bij het plaatsen van meerdere bloembollen naast elkaar dat je op dezelfde manier 3 keer de breedte van de bloembollen afstand houdt tussen de verschillende bloembollen. Je kunt de bloembollen direct na het planten goed water geven, dit bevordert de groei.

Koop bloembollen online bij Haagplanten.nl

Je kunt gemakkelijk bloembollen online kopen bij Haagplanten.nl. Wij hebben bloembollen van de hoogste kwaliteit in een groot aantal verschillende soorten. Je kunt op onze productpagina’s alle informatie zien over de bloembollen die wij aanbieden. Als je persoonlijk advies wil kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Die helpen je graag bij je keuze. In onze webshop kun je van augustus tot en met december bloembollen kopen.