Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Blog

5 maanden geleden

Wat is koude opslag?

Koude opslag is een methode om het rustseizoen van haagplanten met blote wortels te verlengen. Dit zorgt ervoor dat ze iets later in het jaar geplant kunnen worden dan de meeste planten met blote wortels. Het normale plantseizoen loopt tot eind maart of begin april.

Meer Lezen
9 maanden geleden

Nu in beeld: hulst

De hulst (wetenschappelijke naam: Ilex) is een plant die niet zelden met de winter wordt geassocieerd. Erg vreemd is dat niet: de takjes van de hulst worden namelijk regelmatig in kerststukjes en kerstkransen gebruikt om het ultieme kerstgevoel te creëren. Met zijn rode bessen en zijn donkergroene, scherpe, glanzende blad is de hulst in de loop der tijd een echt kerstsymbool geworden. Toch is de hulst ook erg geliefd als haagplant. Ook in de wintermaanden biedt de hulst een groen uitzicht en voldoende privacy in je tuin. Daarnaast schept de hulst een romantische en chique sfeer in je tuin.

Meer Lezen
9 maanden geleden

Nu in beeld: coniferen

De coniferenhaag oogt ook in december gewoon groen. Naaldbomen zijn daarom juist in deze tijd van het jaar geliefd. Neemt u een kerstboom in huis? Het is natuurlijk geen echte haagplant, maar de sfeer die van zo'n boom uitgaat zal haagplantenliefhebbers zeker kunnen bekoren. Een beetje als een conifeer eigenlijk… Maar welke coniferen zijn er nu eigenlijk allemaal? En wat kunnen ze betekenen voor je tuin? We vertellen je graag alles over onze fraaie en veelzijdige haagconiferen. Want hoewel sommige tuiniers een coniferenhaag stiekem ietwat saai vinden, is niets minder waar!

Meer Lezen
10 maanden geleden

Haag planten winter

Het winterseizoen is een goed seizoen om hagen te planten, maar het lukt niet tijdens vorstperiodes. Om hagen te kunnen planten heeft u dus kwakkelweer nodig: niet echt koud, maar ook geen lente. Ook in december zijn er vaak genoeg van dit soort dagen! Een haag planten in de winter kan dus prima, maar er is wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Ook vertellen we je graag welke haagplanten je in het winterseizoen prima in de grond kunt zetten!

Meer Lezen
10 maanden geleden

Nu in beeld: glansmispel

De glansmispel doet wel denken aan de hulst, en zou dus ook prima een kerstsymbool kunnen zijn… Wel, dat is de glansmispel ook! Waar in Nederland de hulst met kerst wordt geassocieerd, daar geld bij onze oosterburen de glansmispel als de kerstplant. Wie dus dit jaar een Duitse kerstmarkt bezoekt zal zeker wat glansmispels voorbij zien komen. Ook dit is een pracht van een haagplant. Tijd om deze fraaie haagplant eens flink in het zonnetje te zetten.

Meer Lezen
10 maanden geleden

Najaar = planttijd

Het najaar is de ideale periode om een haag aan te planten. In de winter kunnen de haagplanten zich in alle rust voorbereiden op het komende groeiseizoen in het voorjaar. De herfst biedt prima weersomstandigheden om een haag aan te planten. Let er echter wel op dat er geen sprake is van vorst: hierdoor kunnen je haagplanten onherstelbare schade oplopen. Daarnaast laat bevroren grond zich lastig omscheppen en bewerken. Waar let je op wanneer je in het najaar een haag gaat planten? En hoe bereid je de grond op de juiste manier voor? Onze professionals voorzien je graag van enkele handige tips.

Meer Lezen
11 maanden geleden

Prachtige kleuren in de herfst

Het is een waar genot tussen de kleurende bomen. Ons advies, trek er een dag op uit en geniet van alle prachtige kleuren! Maak bijvoorbeeld een mooie boswandeling of zoek een stadspark op om te genieten van de schitterende herfstkleuren. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon in je eigen tuin genieten van dit mooie tafereel. We vertellen je graag welke haagplanten die typische herfstsfeer in je tuin brengen. Vergeet daarnaast ook niet om je tuin in deze periode voor te bereiden op de wintermaanden die in aantocht zijn.

Meer Lezen
11 maanden geleden

Nu snoeien: coniferen

De coniferenhaag (taxus, levensboom, cipres, enz.) wordt in de regel in het voorjaar al flink teruggesnoeid. Het najaar is de goede tijd om ze nog bij te werken. Zo zijn uw coniferen goed voorbereid op de winter. Voorkom wel blootstelling aan nachtvorst, dat zal de takken beschadigen. Houd dus altijd de weersverwachting in het oog. e wilt je coniferenhaag immers wel gezond en mooi houden. We vertellen je daarom graag hoe je de najaarssnoei van je coniferenhaag het beste aan kunt pakken. Zo blijven je planten in goede conditie en gaan ze met een verzorgd en stijlvol voorkomen de winter in.

Meer Lezen
1 jaar geleden

Snoeien in het najaar

Het najaar is een geschikte tijd om uw haag nog een laatste keer te snoeien, voor de winter komt. September en oktober zijn de beste maanden voor najaarssnoei, in november is de kans op vorst immers groter. Houd de weersvoorspellingen in het oog. Ook in het najaar zijn er vaak nog zonnige dagen, waarop u beter niet kunt snoeien! We leggen graag uit welke omstandigheden in het najaar ideaal zijn om heggen te snoeien. Ook geven we graag enkele handige snoeitips van onze professionals.

Meer Lezen
1 jaar geleden

Nu in beeld: laurierkers

De laurierkers draagt nu de vruchten waar de haag haar naam aan heeft te danken. Vergeet niet dat deze vruchten voor mensen giftig zijn. Ze zijn natuurlijk wel mooi om naar te kijken! Vogels zijn echter dol op de vruchten van de laurierkers. Heb je een laurierhaag in de tuin staan? Dan zul je merken dat je tuin momenteel druk wordt bezocht door vogels. De laurierkers past dan ook heel goed bij een vogelvriendelijk tuinontwerp. De donkergekleurde sierkersen van de laurierkers zijn vrij subtiel aanwezig en doen geen afbreuk aan het nette, verzorgde karakter van de laurierhaag.

Meer Lezen