Rode beuk Atropurpurea Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’
30-50 cm

Met een rode beuk (fagus sylvatica ‘Atropurpurea’) in de tuin krijg je een haag die niet alleen het hele jaar privacy biedt, maar ook voor een spectaculair kleurenspel zorgt. In de lente zijn de bladeren van de rode beuk namelijk koperrood en naarmate het jaar vordert krijgen ze een prachtige donkerpaarse kleur.

Bij normale Nederlandse wintertemperaturen blijven de bladeren van de rode beuk de hele winter aan de plant hangen. Pas als er in het nieuwe jaar nieuwe bladeren komen laat de rode beuk zijn verdorde bladeren vallen. Net als bij de groene beuk. De rode beuk zorgt voor een luxe privacyhaag die er ieder seizoen anders uitziet.

Lees meer
€ 3,85
Rode beuk Atropurpurea kan gekocht worden in veelvoud van 6.
€ 3,85" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 6 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 30)

Artikelnummer: 10401264

Direct leverbaar

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Rode beuk Atropurpurea Fagus sylvatica ‘Atropurpurea’
€ 3,85

Omschrijving

Rode beuk Atropurpurea

Producteigenschappen

Plant instructies

Plugplanten zijn een soort tussenvorm tussen potgekweekte planten en planten met blote wortels. Ze zijn goedkoper dan potplanten, en minder kwetsbaar dan planten met blote wortels. Maar hoe plant je ze eigenlijk?

Wanneer moet ik planten?

De ideale periode om te planten verschilt per plantensoort en valt meestal samen met de periode waarin de planten geleverd worden. Plugplanten worden meestal geplant in de zomerperiode, als de wortels actief zijn.

U kunt beter niet planten bij: – Een periode van droogte – Vorst – Zware regenval (of hier vlak na) – Harde wind

Hoe bereid ik mijn tuin voor?

Stap 1: Graaf een sleuf op de plaats van je nieuwe haag. Zorg dat hij zeker 30 cm diep en 25 cm breed is. Stap 2: Maak de geul en een gebied erom heen (tot 50 cm van de geul af) onkruidvrij. Stap 3: Zorg dat de grond goed gedraineerd wordt door de aarde los te woelen of gaten te prikken.

Wat doe ik als de planten geleverd zijn?

Stap 1: Breng de planten naar de tuin. Stap 2: Verwijder de verpakking van de planten: plastic, touwtjes, labeltjes… Stap 3: Zorg dat de planten vochtig zijn. Stap 4: Let op! Als je de planten niet direct kunt planten, omdat het weer dat bijvoorbeeld niet toelaat, zorg dan dat ze vochtig blijven tot dit wel kan. Stap 5: leg de planten op de grond naast de geul, om de afstand te bepalen. Stap 6: Overige planten kunnen als back-up geplant worden op een andere plek in de tuin, voor het geval er een haagplant uitvalt.

Hoe plant ik mijn haag?

Stap 1: Plaats de planten in de sleuf en schep de aarde terug. Stap 2: Voeg eventueel wortelgroei middel of extra potgrond toe. Stap 3: Druk de aarde aan, zodat de plant stevig staat. Stap 4: Maak een klein dijkje om de haag en geef de planten ruim water.