Borderhagen

Wie ‘haag’ zegt, denkt daarbij vaak aan hoge haagplanten, die tuinen afsluiten voor nieuwsgierige ogen van buitenaf. Het is ook zo dat hagen hiervoor gebruikt worden, maar het is zeker niet de enige optie. Voornamelijk lage haagplanten worden ook veel gebruikt als borderhagen. Ook voor dit soort haagjes hebben wij op Haagplanten.nl een breed assortiment. Meer weten over borderhagen? Lees dan vooral verder!

Haagplanten voor borders

Een border is een afgescheiden gedeelte van de tuin, waar planten en bloemen in groeien. Meestal loopt er een pad langs de border, of wordt die omgeven door terrassen. Om de border echt af te sluiten van de rest van de tuin, zetten mensen er vaak een laag muurtje of haagje langs. Een van de meest populaire planten om zo’n haagje mee te maken, is de buxus. Deze kan goed laag gehouden worden en heeft een hele dichte groeivorm. Hierdoor is een buxushaag een soort muurtje van planten. Vooral in formele tuinen wordt buxus veel gebruikt.

Haagplanten voor borders
Borderhaag kopen

Natuurlijk is buxus niet de enige optie. Voor een wat minder formele border is de potentilla fruticosa, of heesterganzerik, ook heel geschikt. Heesterganzerik heeft als voordeel dat er in het voorjaar prachtige bloemen aan groeien. Zeker als je een paar verschillende soorten potentilla fruticosa plant, geeft dat een gezellig gezicht. Ook andere lage haagplanten zijn geschikt voor een borderhaag. Bruidsbloem, sneeuwbes ‘Magic Berry’ of Japanse hulst, om maar eens een paar planten te noemen, vormen ook prachtige lage haagjes die heel mooi om een border heen passen.

Uiteindelijk moet de haag ook afgestemd worden op de planten in de border. Bij een border met wild groeiende vlinderstruiken of een hoge sering die omgeven is door bodembedekkers, ziet het er natuurlijk raar uit als er een strak gesneden buxushaagje van 40 cm omheen staat. Andersom kun je wel een wat hogere haagbeuk-haag om je border zetten, maar als daar alleen maar sneeuwklokjes en boterbloempjes in groeien, kun je beter een lagere haag kiezen. Mocht de border tegen een hoge haag aan staan, dan zou je die ook door kunnen trekken. Taxus is bijvoorbeeld een hoge haagplant die ook prima een lage haag kan vormen. Zo kun je je tuinafscheiding over laten lopen in een borderhaag.

Borderhaag online kopen

Borderhaag online kopen

Ondertussen mag wel duidelijk zijn dat je op Haagplanten.nl haagplanten voor borderhagen kunt kopen. Eigenlijk kun je elke soort haag wel op onze site kopen. Wij hebben lage haagplanten, hoge haagplanten, hagen tegen inkijk of juist informele hagen. Ons assortiment loopt van populaire hagen zoals liguster, laurierkers en verschillende soorten coniferen, tot planten die misschien niet zo vaak als haagplant gebruikt worden. Denk aan verschillende soorten rozen, hortensia’s of de gewone sering. Blader maar eens door onze catalogus om te kijken wat wij allemaal nog meer aanbieden.