Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Buxushaag snoeien en verzorgen

De buxus is weliswaar een plant die heel langzaam groeit, maar een buxushaag snoeien en verzorgen is toch een karwei dat zorgvuldig moet gebeuren. Alleen zo kun je het elegante uiterlijk van een lage buxushaag op zijn mooist houden. En dat is niet alleen zo als je ervoor kiest om vormsnoei toe te passen op je nieuwe buxusstruik; voor een “gewone” buxushaag is het minstens net zo belangrijk om het snoeien goed bij te houden. Gelukkig laat de buxus sempervirens zich heel gemakkelijk snoeien, waardoor het helemaal geen lastige klus hoeft te zijn. Wanneer de verzorging van een buxushaag een beetje aandachtig wordt gedaan, kun je nog lang genieten van het klassieke karakter van deze wintergroene haagplant.

Buxushaag na het planten

Wanneer het planten van de buxushaag achter de rug is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten zich goed ontwikkelen. Houd de grond rond de buxushaag onkruidvrij, vooral in de eerste jaren na het aanplanten. Onkruid kan namelijk belangrijke voedingsstoffen opnemen die de buxus zelf nodig heeft om uit te groeien tot een krachtige, volle haag. Verder heeft de buxus een hekel aan natte voeten, maar is het wel belangrijk dat hij voldoende water krijgt. Geen enkele haagplant kan namelijk groeien zonder water. Twee keer per week een liter of vijf per meter haag is aan te raden. Dat hoeft overigens niet allemaal uit een gieter te komen: ook uit regenwater kan de buxushaag het benodigde vocht halen.

Buxushaag na het planten
Buxushaag snoeien

Buxushaag snoeien

Om de vorm van een buxushaag of een vormsnoeikunstwerk gedefinieerd te houden is snoeien noodzakelijk. Buxusstruiken groeien weliswaar maar 10 centimeter per jaar, maar ze zien er op hun mooist uit als ze strak gesnoeid zijn. Een buxushaag vraagt om zo’n twee snoeibeurten per jaar. In de lente kun je de haag sterk terugsnoeien – daar kan de buxus gewoon tegen – en in de zomer kun je met een snoeischaar wat licht snoeiwerk doen om zijn mooie vorm te behouden. Een buxus voor de vormsnoei heeft wel wat meer snoeibeurten nodig, ongeveer vier keer per jaar. In beide gevallen kun je het beste op een bewolkte dag na een regenbui snoeien, want als de zon heel fel schijnt, bestaat er verbrandingsgevaar. Om het nog makkelijker te maken zijn er ook voorgevormde buxus kubussen te koop.

Buxushagen online bestellen

Buxushagen online bestellen

Moeilijk is een buxushaag verzorgen niet, maar het moet wel gewoon goed gebeuren, zodat jij alles uit je wintergroene haag kunt halen. Ook een buxushaag bestellen hoeft niet moeilijk te zijn. Vanuit jouw eigen huis bestel je in onze webshop het juiste aantal buxusstruiken, zodat jij binnen enkele dagen al in de tuin aan de slag kunt. De iets sneller groeiende Japanse hulst lijkt heel erg op de buxus en is daarom een geschikt alternatief als de buxusmot of de buxusschimmel in jouw omgeving aangetroffen is. Op Haagplanten.nl kun je terecht voor beide soorten.