Sneeuwbal Viburnum tinus
60-80 cm

De sneeuwbal of met z'n Latijnse naam viburnum tinus is een altijdgroene heester uit de familie van adoxaceae. Viburnum groeit gemiddeld 20-45 cm per jaar. Jonge planten maken een groeispurt door. De sneeuwbal is goed bestand tegen (zee)wind en wordt dus vaak geplant in tuinen aan de kust. Een viburnumhaag beschermt redelijk goed tegen inkijk maar raakt nooit helemaal zichtdicht.

Lees meer
€ 18,00
€ 18,00" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 2 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 10)

Artikelnummer: Viburnum-tinus-60-80-pot

Levering vanaf juli

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Sneeuwbal Viburnum tinus
€ 18,00

Omschrijving

De oorspronkelijke habitat van de sneeuwbal ligt in het warme Mediterraanse gebied. De viburnum - zoals de sneeuwbal ook wel genoemd wordt - komt dus uit een warm gebied. Toch kan de sneeuwbal prima tegen de koudere klimaten in Noord-Europa. Als de winters echt te streng worden zullen er wat takken en bladeren beschadigd raken, maar als je deze wegsnoeit heb je in het voorjaar weer een gezonde plant. De sneeuwbal groeit goed in de schaduw op een natte plek. Als je de sneeuwbal kiest, dan kies je die vooral voor de glanzend donkergroene blad, de weelderige, geurige witte bloemen en natuurlijk z'n donkere bessen. Echt een plant die het hele jaar door interessant blijft.

De sneeuwbal geeft veel en eist een stuk minder. Als je weet dat je vruchtbare, goed waterdoorlatende grond in je tuin hebt, dan zit je goed. Het kan ook zijn dat je grond wat minder rijk aan voedingsstoffen is. In dat geval doe je er goed aan om wat kunstmest of compost toe te voegen aan de grond. De viburnum voelt zich lekker op een zonnige plaats of met een beetje schaduw. Volle schaduw kan wel, maar je krijgt dan wel minder bloemen.

Als aan deze milde voorwaarden is voldaan staat niets je in de weg om een sneeuwbalhaag te planten. Je wordt beloond met een handige, compacte haag die veel extra's in huis heeft, zoals roze bloemknoppen in het vroege voorjaar die in brede waaiers van witte bloemen veranderen. De bloemen blijven maandenlang aan de takken zitten en komen het best tot hun recht als de zon flink gaat schijnen.

Sneeuwbal verzorging

De viburnum is makkelijk in de verzorging en kan door iedereen mooi gehouden worden. Aangezien de sneeuwbal zo betrouwbaar is, hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid van je haag. Pas als het kwik onder de -15C daalt wordt het tijd om de plant te beschermen, bijvoorbeeld met een doek. Wat snoeien betreft is er ook niet veel om rekening mee te houden: de sneeuwbal kan uitstekend tegen snoei. Verwijder eventueel overbodige takken om de gewenste vorm te behouden. Snoeien kan het best gebeuren na de bloeiperiode. Gewoon laten groeien mag ook: als informele haag komt de viburnum erg goed tot zijn recht.

Misschien vraag je je nu af: waar kan ik sneeuwbal kopen voor een haag? Onze tip is om je planten meteen hier op Haagplanten.nl te kopen. Wij zijn namelijk niet alleen een online encyclopedie voor haagplanten, maar kunnen haagplanten zoals de sneeuwbal ook direct aan huis leveren. Dat leek ons wel een goed idee: zo hoef je niet verder te zoeken naar viburnum van goede kwaliteit.

Op zoek naar wat anders dan de sneeuwbal? Als je van compact en wintergroen houdt kun je ook kiezen voor de buxus, Japanse hulst, wintergroene berberis of taxus. Mag het ook wat groter, kijk dan bijvoorbeeld bij de laurierkers of blader wat door de categorie coniferen!

Producteigenschappen

Standplaats Kustregio, Landelijk, Halfschaduw, Schaduw, Zonnig