Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Coniferen kant-en-klaar kopen

Coniferen kant-en-klaar kopen is de ideale oplossing voor elke tuinier die snel een coniferenhaag in de tuin wil hebben staan. Wanneer je een jonge coniferenhaag aanplant kost het aardig wat geduld om te wachten tot deze helemaal volgroeid is en de hoogte en breedte heeft bereikt die je voor ogen had. Met een kant-en-klare coniferenhaag behoort deze zorg tot het verleden: er prijkt namelijk direct een volwassen, zichtdichte heg op fraaie hoogte in je tuin. Maar welke coniferen kun je allemaal kant-en-klaar kopen in onze webshop?

Taxus baccata kant-en-klaar
Levensboom (thuja) kant-en-klaar

Levensboom (thuja) kant-en-klaar

Een populaire haagconifeer is de levensboom, ook wel bekend als thuja. Er zijn twee soorten levensboom kant-en-klaar te koop in onze webshop: de thuja ‘Smaragd’ en de thuja ‘Brabant’. Hoewel beide soorten natuurlijk aardig wat gelijkenissen vertonen, zijn er toch wel belangrijke verschillen. Zo wordt de thuja ‘Smaragd’ gekenmerkt door een wat slankere groeivorm. Het voorkomen van deze haagconifeer wordt dan ook niet zelden omschreven als elegant. De thuja ‘Smaragd’ is heel geschikt voor het aanleggen van een smalle haag die niet veel ruimte in beslag neemt. Samen met de smaragdgroene kleur van het loof maakt dit de thuja ‘Smaragd’ tot een zeer fraaie haagconifeer.

De thuja ‘Smaragd’ is kant-en-klaar verkrijgbaar op een hoogte van 200 centimeter. Indien je wenst kun je deze haagconifeer natuurlijk een stukje inkorten middels snoei, of juist hoger laten groeien. De thuja ‘Brabant’ is verkrijgbaar op een hoogte van 170-180 centimeter. Deze haagconifeer is een stuk robuuster dan de thuja ‘Smaragd’. Hij wordt gekenmerkt door een bredere groeivorm en groeit ook ietwat sneller dan de thuja ‘Smaragd’. De thuja ‘Brabant’ is een mooie haagconifeer die niet veel onderhoud vergt. Houd er wel rekening mee dat de thuja een conifeer is die gevoelig is voor droogte. Geef de levensboom extra water gedurende perioden van droogte.

Japanse lariks kant-en-klaar

Taxus baccata kant-en-klaar

Ook de taxus baccata is een haagplant die in kant-en-klare variant verkrijgbaar is in onze webshop. De taxus is op vele fronten ietwat anders dan de standaard haagconifeer. Zo groeit hij beduidend trager. Het kost dus best veel geduld om te wachten tot een jonge taxushaag is uitgegroeid tot een flink exemplaar. Om deze reden wordt de taxus dan ook vaak kant-en-klaar verkocht. Door de dichte vertakking van de taxus is deze haagconifeer uitstekend geschikt voor het creëren van een formele, strakke haag. De taxus wordt niet zelden ook ingezet als vervanger voor de buxus. Een taxushaag heeft een statig maar toch natuurlijk voorkomen.

Met zijn diepe, donkergroene loof en zijn dichte groeivorm is de taxus de ideale conifeer voor iedereen die op zoek is naar privacy en beschutting in de tuin. Een ander voordeel van de taxus is dat deze heel goed kan worden gesnoeid. Bij andere coniferen is voorzichtigheid bij het snoeien geboden: als je deze tot op het oude hout terugsnoeit, loopt hij niet meer uit. Er ontstaan dan lelijke, kale plekken in de haag. De taxus heeft echter geen problemen met radicale snoei. Als enige haagconifeer loopt hij uit op het hout. Verjongingssnoei is voor de taxus ook geen probleem, waardoor hij langdurig mooi blijft.

De taxus is eenvoudig te snoeien en te onderhouden. Op de meeste grondsoorten gedijt hij prima. Standplaatsen in de zon, schaduw en halfschaduw zijn uitstekend voor de taxus: erg veeleisend is hij op dit gebied niet. Niet heel verwonderlijk dus, dat de taxus zo populair is bij zowel beginnende als gevorderde tuiniers. Wie taxus kant-en-klaar wil kopen is bij ons aan het juiste adres. We bieden kant-en-klare taxushagen op 2 verschillende hoogten aan: 150 of 180 centimeter. Kies de taxushaag uit die de door jou gewenste hoogte het dichtst benadert en geniet direct van je schitterende kant-en-klaarhaag!

Coniferen snel kant-en-klaar kopen

Japanse lariks kant-en-klaar

Een andere haagconifeer die je kant-en-klaar kunt kopen in onze online winkel is de Japanse lariks. Deze conifeer is verkrijgbaar op een hoogte van 200 centimeter. Het bijzondere aan de Japanse lariks is dat hij bladverliezend is. Waar de meeste haagconiferen wintergroen zijn, geldt dit voor de Japanse lariks dus niet. Toch wordt deze haagconifeer gezien als een zeer geschikte haagplant. Dit komt vooral door zijn naalden, die met de seizoenen verkleuren. Ze gaan naarmate het jaar vordert van blauw naar diepgroen om vervolgens naar goudgeel te verkleuren voordat het blad valt. De Japanse lariks is ’s winters kaal, maar daarom niet minder uniek en mooi.

Een andere mooie eigenschap van de Japanse lariks is dat hij nagenoeg elke grondsoort goed verdraagt. Hij stelt geen bijzondere eisen aan de bodem of standplaats. Let op: zure bodems zijn niet geschikt voor deze haagconifeer. De Japanse lariks is een heel geschikte conifeer voor iedereen die op zoek is naar een unieke haagplant die niet in elke straat voorkomt.

coniferen kant-en-klaar kopen

Coniferen eenvoudig en snel kant-en-klaar kopen

Wie coniferen kant-en-klaar wil kopen is bij ons dus aan het juiste adres. Het aanplanten van een kant-en-klare coniferenhaag scheelt heel wat jaartjes geduld en verzorging. Je kunt binnen een dag genieten van het fantastische uitzicht dat een volwassen coniferenhaag biedt. Geef je tuin een metamorfose en vervang die oude schutting of haag voor een mooie, sterke en gezonde coniferenhaag. Ook wanneer je net bent verhuisd naar een nieuwbouwwijk en je tuin nog helemaal kaal is, is het handig om te kiezen voor coniferen kant-en-klaar. Een fraaie haag bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je tuin.

Het is dus belangrijk dat je een haag koopt die niet alleen goed bij je tuin past, maar ook nog eens in goede conditie verkeert. Bij ons hoef je je daarover geen zorgen te maken. Onze kant-en-klare coniferen zijn goed vertakt, mooi groen en hebben een dichte takkenstructuur. In de kwekerij hebben de kant-en-klare coniferen jarenlang de allerbeste verzorging gekregen van onze kwekers. Zo weet je zeker dat je een mooie haag koopt die nog zeer lange tijd mee zal gaan. De haagelementen zijn allemaal 1 meter breed. Voor een haag van 10 meter heb je dus 10 kant-en-klare haagelementen nodig.

Heb je nog vragen over onze coniferen kant-en-klaar? Of wil je eerst wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van de coniferenhaag die echt bij jouw tuinstijl past. Op onze website vind je ook veel informatie over het aanplanten, verzorgen en snoeien van de verschillende coniferen. Bekijk ook onze handige tuinkalender eens voor de nodige tuininspiratie voor deze maand.