Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Coniferen kopen

Coniferen: een familie bestaande uit haagplanten waar veel over te zeggen valt. Ze worden vaak geplant omdat ze nu eenmaal erg veel voordelen bieden. Het zijn sterke, robuuste haagplanten die wel tegen een stootje kunnen en een fijne structuur hebben. De takjes van coniferen groeien namelijk dicht op elkaar, zo dicht dat er geen gaten tussen zitten. Plant je coniferenhaag aan in je tuin, dan krijg je een zichtdichte haag, die ook nog eens lekker fris ruikt! Coniferen kopen doe je natuurlijk in de webshop van Haagplanten.nl, wij bieden verschillende soorten aan die allemaal hun eigen charmes hebben, zoals bijvoorbeeld de taxus en de Californische cipres. Je kunt bij ons zelfs een kant-en-klare coniferenhaag bestellen.

Een kant-en-klare coniferenhaag biedt uitkomst wanneer je op zeer korte termijn wilt genieten van een volle, zichtdichte haag die veel privacy biedt. Misschien wil je een oude, verwaarloosde haag vervangen voor een fris en nieuw exemplaar. Of ben je net verhuisd, maar is de tuin van je nieuwe woning nog een kale bedoening. Maar je hoeft geen goede reden te hebben om een kant-en-klare haag aan te schaffen. Gewoon genieten van het gemak dat dit type coniferenhaag je biedt mag natuurlijk ook.

Waarom een coniferenhaag?
Coniferen online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Waarom een coniferenhaag?

Naast het feit dat een coniferenhaag blikdicht is, heeft hij ook enkele andere eigenschappen die veel van onze klanten erg kunnen waarderen. Haagconiferen zoals de taxus groeien vrij snel, waardoor je binnen afzienbare tijd een flinke haag in je tuin hebt staan. Dat betekent wel weer dat je je coniferenhaag ieder jaar minstens één keer een grote snoeibeurt moet geven. Dit zorgt ervoor dat je coniferenhaag mooi in vorm blijft. We raden aan om je conifeer een strakke vorm te geven, anders wordt het wel erg rommelig en vol in je tuin. Coniferen zijn (enkele uitzonderingen daar gelaten) wintergroen, je hebt dus het hele jaar de privacy waar je naar verlangt. Snoei de bovenkant altijd smaller dan de onderkant, dan kan ook de onderkant genoeg zonlicht ontvangen. Meer lezen over coniferen snoeien en verzorgen? Kijk verder in onze haagplantenencyclopedie.

Het is zaak om je coniferenhaag niet te veel water te geven. Na het planten moet je de grond vochtig maken, maar daarna alleen water geven wanneer je merkt dat de grond echt droog is. Is de grond te vochtig, dan gaan de wortels rotten. Verder hebben coniferen weinig verzorging nodig.En dat is een van de vele redenen waarom mensen zich zo aangetrokken voelen tot deze haagplant. Niet iedereen heeft immers tijd om vaak bezig te zijn in de tuin. Met coniferen geniet je van een mooie tuin met een natuurlijke en verzorgde uitstraling zonder dat je daar al te veel tijd in hoeft te steken. Natuurlijk moeten coniferen nog steeds gesnoeid en bemest worden, maar dat gebeurt slechts 1 á 2 keer per jaar.

Wat ook fijn is, is dat coniferen uitstekend samen gaan met verreweg de meeste soorten tuin. Als een coniferenhaag strak gesnoeid is, past hij heel goed thuis in een tuin met een traditionele tuin met een klassiek tintje. Ook in natuurlijke, rustieke tuinen komt de boom erg goed tot zijn recht. Heb je een grote tuin? Dan kun je coniferen ook solitair of in groepjes planten. Je kunt met deze veelzijdige haagplanten alle kanten op. Niet voor niets zijn coniferen zo geliefd onder tuinliefhebbers!

Bestel coniferenhaag online

Coniferen: gevarieerde haagplanten

Er zijn verschillende soorten coniferen die als haagplant gebruikt kunnen worden. Dat betekent dat je erg veel keuze hebt en altijd wel een conifeer kunt vinden die aan jouw eisen voldoet en bij de stijl van je tuin past. De eerdergenoemde taxus past bijvoorbeeld heel goed thuis in een traditionele tuin. Maar ook in andere soorten tuin kan een taxushaag prima dienst doen. Als strak gesnoeide haag doet deze haagplant het echt heel goed. De taxus kan ook solitair geplant worden en in allerlei creatieve vormen gesnoeid worden. Deze haagplant zien we dan ook veel terug in Nederlandse tuinen.

Coniferen zijn erg veelzijdig. Op onze website vind je verschillende soorten coniferen: van taxus tot thuja. De groene en gele leylandii coniferen zijn ook het vermelden waard. Deze coniferen staan bekend om hun snelle groei, waardoor ze op relatief korte termijn een mooie, volle haag opleveren. Deze soorten moeten dan ook echt minstens twee keer per jaar gesnoeid worden, anders blijven ze niet mooi in vorm. De gele leylandii conifeer staat bekend om zijn prachtige, goudgele gloed. Dit geeft een mooi effect in een haag. De gele Californische cipres ‘Ivonne’ heeft ook deze mooie gloed. Deze conifeer staat bekend om zijn smalle en compacte groei. Met coniferen kun je dus echt alle kanten op. Deze gevarieerde haagplanten zijn dan ook allesbehalve saai!

Coniferen online kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Bestel je bij ons een coniferenhaag, dan bestel je een goede kwaliteit plant die direct vanuit de kwekerij naar jouw huis wordt gebracht. Wij nemen na een bestelling onmiddellijk contact met de kweker op, waarna de coniferen zorgvuldig worden ingepakt en in pallets worden vervoerd. Het enige wat jij, naast het bestellen natuurlijk hoeft te doen, is een mooi plekje voor je nieuwe haag zoeken en de geleverde haag vervolgens planten. Met onze tips voor coniferenhagen planten, snoeien en verzorgen kun je een heel eind komen. Mocht je toch nog hulp nodig hebben, dan kun je natuurlijk altijd onze klantenservice benaderen. Zij staan voor je klaar om prangende vragen over haagplanten te beantwoorden.

Fantastische kwaliteit voor zo’n lage prijs, wie had dat kunnen denken? Het is toch mogelijk, dat zie je wanneer je de webshop van Haagplanten.nl bezoekt. Maar ga niet uit van wat wij zeggen, ontdek het zelf allemaal op de site!