Coniferenhaag planten

Coniferenhaag planten

Coniferen behoren tot de meest populaire haagplanten van Nederland. Ze staan in tuinen, parken en plantsoenen. Ze perken grond af en zorgen ervoor dat niet iedereen ergens binnen kan komen. Met hun naaldvormige takken en frisse groene tinten wekken ze vertrouwen op. Spreken we over ‘coniferen’, dan hebben we het niet over de honderden verschillende haagplanten die tot deze familie behoren, maar de coniferensoorten die geschikt zijn om een haag van te maken- de taxus, de Japanse lariks, de Californische cipres, etc. Omdat het nog weleens lastig kan zijn om te beginnen met het aanplanten van haagplanten geven we hieronder informatie over Coniferenhaag planten.

Coniferenhaag planten: de basis

Het is niet mogelijk om een zeer gedetailleerd overzicht te geven van het planten van coniferen, maar dit is volgens ons ook niet nodig. Het is vooral een kwestie van ervaring. Vanaf het moment dat je coniferenplanten van ons ontvangt is het belangrijk om, als je niet direct wilt gaan planten, ervoor te zorgen dat de wortels niet uitdrogen. Maar pas op: zet de wortels ook niet in het water! Een klein beetje natsproeien is voldoende. Voordat je gaat planten moet je natuurlijk een geschikte plaats zoeken waar je kunt gaan graven. Coniferen houden van een goed gedraineerde bodem, waar dus geen overtollig water in blijft staan. Ze hebben geen voorkeur voor de zon of de schaduw- in principe gedijen ze overal wel goed. Graaf geulen die diep genoeg zijn dat het grootste deel van de stam erin kan en houd een afstand van zo’n twintig centimeter tussen de geulen aan. Voor het planten zelf is het handig om er iemand bij te hebben die de coniferenplanten rechtop houdt terwijl jij de aarde teruggooit in de geul en goed aandrukt, zodat de coniferen stevig staan.

Coniferenhaag planten: de basis
Coniferenhaag online kopen op Haagplanten.nl

Nu zit het grootste gedeelte van het werk erop. Het enige wat je kunt doen is in de gaten houden of je coniferenhaag er gezond uitziet en eens in de zoveel tijd een snoeischaar erbij pakken. Coniferen snoeien is vrij eenvoudig. Maar omdat coniferen vrij snel groeien, zullen ze daarom ook snel hun strakke vorm verliezen. We raden het niet aan om van de conifeer een informele haag te maken, dat levert geen mooi resultaat op. Af en toe uitstekende takjes wegknippen kan al erg helpen om je coniferenhaag er netjes uit te laten zien.

Coniferenhaag online kopen op Haagplanten.nl

In onze webshop koop je voordelige coniferen van een uitstekende kwaliteit. Want waarom zou kwaliteit duur moeten zijn? Wij controleren al onze coniferen voordat ze de kwekerij verlaten op fouten of problemen. Zo weet je zeker dat wanneer je een conifeer via Haagplanten.nl aanschaft, je ook echt waar voor je geld krijgt. Dat is nu eenmaal waar Haagplanten.nl voor staat: wij doen alles voor onze klanten!