Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Coniferenhaag planten

Coniferen behoren tot de meest populaire haagplanten van Nederland. Ze staan in tuinen, parken en plantsoenen. Ze perken grond af en zorgen ervoor dat niet iedereen ergens binnen kan komen. Met hun naaldvormige takken en frisse groene tinten wekken ze vertrouwen op. Spreken we over ‘coniferen’, dan hebben we het niet over de honderden verschillende haagplanten die tot deze familie behoren, maar de coniferensoorten die geschikt zijn om een haag van te maken- de taxus, de Japanse lariks, de Californische cipres, etc. Omdat het nog weleens lastig kan zijn om te beginnen met het aanplanten van haagplanten geven we hieronder informatie over Coniferenhaag planten.

Waar en wanneer coniferen planten?

Het is niet mogelijk om een zeer gedetailleerd overzicht te geven van het planten van coniferen, maar dit is volgens ons ook niet nodig. Het is vooral een kwestie van ervaring. Vanaf het moment dat je coniferenplanten van ons ontvangt is het belangrijk om, als je niet direct wilt gaan planten, ervoor te zorgen dat de wortels niet uitdrogen. Maar pas op: zet de wortels ook niet in het water! Een klein beetje natsproeien is voldoende. Voordat je gaat planten moet je natuurlijk een geschikte plaats zoeken waar je kunt gaan graven. Coniferen houden van een goed gedraineerde bodem, waar dus geen overtollig water in blijft staan. Ze hebben geen voorkeur voor de zon of de schaduw- in principe gedijen ze overal wel goed.

Het beste moment om coniferen te planten hangt heel erg af van het soort planten dat je koopt. Als je coniferen in pot hebt gekocht, maakt het eigenlijk niet uit wanneer je van plan bent om ze te planten. Het enige waar je dan eigenlijk op moet letten, is dat je het niet bij vorst doet. Voor coniferen met kluit of blote wortels, is het meestal het beste om in de winter te planten (maar ook weer niet bij vorst). In de winter is de plant in rust en is het makkelijker om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving. Om het allemaal wat overzichtelijker te maken, komt het seizoen waarin we de coniferen verkopen overeen met het seizoen waarin ze geplant kunnen worden. Erg diep hoef je er dus niet bij na te denken.

Hoe plant ik coniferen?

Het planten van een coniferenhaag is eigenlijk exact hetzelfde als het planten van elke andere haag, met misschien als verschil dat coniferen soms al best zwaar zijn bij de levering. Het kan dus nooit kwaad om wat hulp te vragen, zeker als je hoge coniferen hebt besteld. Verder komt het planten eenvoudigweg neer op het graven van een geul over de lengte van je haag, de planten erin zetten en dan de aarde weer teruggooien. In feite een heel eenvoudig klusje dus.

Een goede manier om te zorgen dat je recht gaat, bij het graven van de geulen om de coniferen in te planten, is het spannen van een lijntje over de lengte die de haag moet krijgen. Graaf geulen die diep en breed genoeg zijn dat alle wortels (of de volledige kluit of inhoud van de pot) erin passen en houd een afstand van zo’n twintig centimeter tussen de planten aan. Voor het planten zelf is het handig om er iemand bij te hebben die de coniferenplanten rechtop houdt terwijl jij de aarde teruggooit in de geul en goed aandrukt, zodat de coniferen stevig staan.

Coniferenhaag planten: de basis
Coniferenhaag online kopen op Haagplanten.nl

Als de coniferen in de grond staan, is het goed om ze ruim water te geven. Het kan handig zijn om een laag dijkje te maken van aarde, om de nieuwe haag heen, en daar water in te gooien. Voor de jonge planten maakt dit het makkelijker om te settelen op hun nieuwe plekje. Ook kun je eventueel een wortelgroei middel of extra tuinturf of mest toevoegen aan de aarde voordat je die teruggooit in de geul. Woel de aarde in elk geval goed los, zodat de wortels niet al teveel moeite hoeven te doen.

Nu zit het grootste gedeelte van het werk erop. Het enige wat je kunt doen is in de gaten houden of je coniferenhaag er gezond uitziet en eens in de zoveel tijd een snoeischaar erbij pakken. Coniferen snoeien is vrij eenvoudig. Maar omdat coniferen vrij snel groeien, zullen ze daarom ook snel hun strakke vorm verliezen. We raden het niet aan om van de conifeer een informele haag te maken, dat levert geen mooi resultaat op. Af en toe uitstekende takjes wegknippen kan al erg helpen om je coniferenhaag er netjes uit te laten zien.

Coniferenhaag online kopen op Haagplanten.nl

Natuurlijk is de ene coniferenhaag de andere niet en daarom hebben wij in onze webshop uitgebreide keuze aan geschikte haagconiferen. Ons assortiment reikt van de gebruikelijke soorten zoals taxus baccata en Californische cipres tot minder voorkomende hagen zoals de watercipres of de fijnspar (ofwel kerstboom). Op de pagina's van deze coniferensoorten kun je meer informatie lezen en een keuze maken voor de ene of de andere coniferenhaag. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen en allemaal staan ze prachtig in verschillende soorten tuinen.

In onze webshop koop je voordelige coniferen van een uitstekende kwaliteit. Want waarom zou kwaliteit duur moeten zijn? Wij controleren al onze coniferen voordat ze de kwekerij verlaten op fouten of problemen. Zo weet je zeker dat wanneer je een conifeer via Haagplanten.nl aanschaft, je ook echt waar voor je geld krijgt. Dat is nu eenmaal waar Haagplanten.nl voor staat: wij doen alles voor onze klanten!