Coniferenhaag snoeien en verzorgen

Coniferenhaag snoeien en verzorgen

Coniferenhagen duiken tegenwoordig op in alle parken, plantsoenen en tuinen. Daar zijn wij als leveranciers van haagplanten natuurlijk erg blij mee! Maar waar we niet zo gelukkig van worden zijn slecht gesnoeide coniferen. Een dergelijke, verwilderde coniferenhaag kan niet zijn volle potentie bereiken en dat is natuurlijk zonde. Daarom lichten wij onze klanten graag in over Coniferenhaag snoeien en verzorgen. Snoeien en verzorgen van coniferen hoef absoluut niet moeilijk te zijn, als je maar weet wat je precies moet doen. Wij hopen het met ons basisadvies allemaal wat begrijpelijker te maken.

Coniferen snoeien

Omdat coniferen snelle groeiers zijn is één tot twee keer per jaar zeker een vereiste. Snoeien doe je in de late zomer of de vroege herfst, voordat de winter aanbreekt en nadat een haagplant vrucht zou kunnen dragen. Je kunt voor het snoeien zowel een gewone snoeischaar als een elektrische heggenschaar gebruiken. Ga je voor een gewone schaar, zorg dan dat deze scherp is, want de houterige takjes van coniferen zijn anders moeilijk door de knippen. Met een elektrische heggenschaar bestaat dit probleem niet en het is een stuk sneller snoeien, maar als je er geen ervaring mee hebt raden wij niet aan om er de eerste keer dat je gaat snoeien gebruik van te maken. Het gevaar bestaat namelijk dat je er geen controle over hebt en te veel of juist de verkeerde takken snoeit. Ook is het niet goed om tot op de stam terug te snoeien, omdat er dan gaten ontstaan in je coniferenhaag.

Coniferen snoeien
Coniferen verzorgen

Coniferen verzorgen

Coniferen zijn over het algemeen sterke en zelfstandige haagplanten. Dus hebben coniferen na het planten vrij weinig verzorging nodig, vandaar dat ze ook bij beginnende tuiniers erg in trek zijn. Eventueel kun je tijdens het planten mest of voeding door de bodem mengen, dit stimuleert de groei en zorgt er natuurlijk voor dat de bodem waar je coniferen in staan vruchtbaarder wordt. Coniferen hebben niet veel water nodig, sterker nog, te veel water is ontzettend slecht voor de wortels. Je haag gaat er bij te veel vocht ook lelijk uitzien. Naast de jaarlijkse snoeibeurt(en) kun je, tenslotte, altijd uitstekende scheuten wegknippen, om de vorm van de coniferenhaag in stand te houden. Verder is het een kwestie van de natuur haar gang laten gaan. Als het goed is heb je al snel een prachtige, hoge haag die privacy in de tuin garandeert!

Coniferen kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Coniferen kopen in de webshop van Haagplanten.nl

De meest bekende coniferensoorten koop je in de webshop van Haagplanten.nl voor een zacht prijsje. Onze coniferen zijn met veel liefde en aandacht door onze kwekers opgekweekt en uit deze jonge coniferen hebben wij ook nog eens de allerbeste gekozen, zodat je bij ons alleen coniferen van de hoogste kwaliteit kunt aanschaffen!