Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Coniferenkwekerij

Coniferen zijn prachtige planten die heel geschikt zijn om te gebruiken als haagplanten. De coniferen die wij verkopen op Haagplanten.nl komen rechtstreeks van de coniferenkwekerij. Bij het selecteren van de coniferen die wij verkopen, letten we goed op de kwaliteit van de struiken. Wij willen natuurlijk alleen de beste coniferen van de beste kwekers verkopen. Van onze klanten krijgen we nog wel eens de vraag wat er dan precies gebeurt op zo’n kwekerij, waar de kwaliteit van afhankelijk is. Dat leggen we graag op deze pagina aan u uit.

kwekerij coniferen

Wat gebeurt er op de kwekerij?

Het gemakkelijke antwoord op de vraag wat er op een kwekerij gebeurt is natuurlijk: kweken. Eigenlijk gaat dit ook niet zo heel anders dan coniferen planten in uw eigen tuin. De planten moeten verzorgd worden, zodat ze tot de gewenste hoogte groeien. Een kwekerij is natuurlijk wel veel groter dan de gemiddelde tuin. Een groot deel van de verzorging van de planten, zoals bemesting, water geven en snoeien, wordt dan ook gedaan door machines die tussen de rijen planten door kunnen rijden. Zo gaat het verbouwen van de coniferen veel efficiënter en preciezer. Daarmee gaat niet alleen de kwaliteit omhoog, maar ook nog eens de prijs omlaag.

Om een beter beeld te krijgen van hoe het er precies aan toe gaat op een coniferenkwekerij, is het een goed idee om eens filmpjes op te zoeken. Het is interessant om te zien hoeveel er allemaal gedaan kan worden door machines. Zelfs het zaaien en verpotten van plantjes wordt voor het grootste deel machinaal gedaan. Dit betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen mensenwerk meer aan te pas komt. Er zijn delen van het proces die niet door machines gedaan kunnen worden en zeker het controleren van de kwaliteit is daar één van.

Sommige kwekerijen zijn specifiek gericht op het kweken van coniferen. Andere kwekerijen kweken verschillende soorten haagplanten of bomen. Vaak hangt dit ook af van de grootte van de kwekerij. Als er meer ruimte is, kunnen er natuurlijk ook meer verschillende planten gekweekt worden. Naast coniferen als thuja, taxus, leylandii coniferen of Japanse lariks, zijn er op deze kwekerijen dus ook vaak planten als laurierkers, beukenhaag, haagbeuk of zelfs vlinderstruik en hortensia te vinden

Wat gebeurt er op de kwekerij?
Waar selecteren wij op?

Manieren van kweken

Op onze website heb je misschien al wel gezien dat wij coniferen met blote wortels, met kluit, in pot of als kant-en-klaarhaag verkopen. Zeker bij potgekweekte planten en kant-en-klaarhagen is het aan het begin van het kweekproces al duidelijk hoe de planten uiteindelijk verkocht moeten gaan worden en hier wordt tijdens het kweken ook rekening mee gehouden.

Potgekweekte planten heten niet voor niets 'potgekweekt'. Ze worden niet alleen verkocht in een pot, maar zijn in die pot groot en sterk geworden. Dit betekent in veel gevallen dat ze binnen gekweekt worden, in een plantenkas, in plaats van op het veld. Hierdoor heeft het weer minder invloed en kunnen de planten het hele jaar door verkocht en geplant worden. Ook voor onze kant-en-klaarhagen geldt dat ze zo gekweekt zijn dat dit mogelijk is. Voordeel hieraan is niet alleen dat je niet hoeft te wachten met planten tot het juiste seizoen, maar ook dat de kans op mooi weer bij het planten groter is.

Haagconiferen met een kluit of met blote wortels zijn meestal alleen in de winter verkrijgbaar. Dit komt doordat ze buiten gekweekt worden en dus meer beïnvloed worden door het weer. In de zomer is de plant actief en zou het uitgraven snel schade aan de wortels kunnen opleveren. Wanneer de plant in de winter in rust is, is het makkelijker om hem schadeloos uit de grond te halen. Het voordeel van deze manier van kweken is wel dat het veel goedkoper is. De meeste coniferen gedijen prima in ons klimaat (ze zullen het immers ook in jouw tuin moeten gaan doen!) en hebben wat dat betreft de speciale verzorging in de kas dus niet nodig.

selecteren coniferen

Waar selecteren wij op?

De grootte of specialisatie van een kwekerij zegt natuurlijk maar weinig over de kwaliteit van de planten. Die komen we daarom altijd graag zelf even controleren, voordat we met een nieuwe kweker in zee gaan. Bij deze controle letten we onder andere op de manier waarop de planten verzorgd worden, de soort mest en pesticiden die gebruikt worden en natuurlijk ook gewoon of de planten er goed uitzien. Daarnaast is het ook van belang dat de planten niet al te duur zijn. Wij proberen de prijs voor onze klanten altijd laag te houden.

Van kwekerij naar jouw tuin

Van kwekerij naar jouw tuin

Het voordeel van coniferen online bestellen, is dat er geen tuincentrum aan te pas komt. Wij hoeven onze coniferen niet tijdelijk ergens anders op te slaan, maar kunnen ze direct vanaf de kwekerij laten vervoeren naar jouw tuin. Dat scheelt niet alleen een hoop gedoe voor ons, maar het maakt de planten ook aanzienlijk goedkoper. Daarnaast kunnen we een groter assortiment voeren dan de meeste fysieke tuincentra, om diezelfde reden: we hoeven de planten niet allemaal op één plek te hebben. Eigenlijk levert online shoppen dus alleen maar voordeel op!

Op die manier is het dus heel eenvoudig om goedkoop de beste kwaliteit haagconiferen in je tuin te krijgen. Al het voorwerk wordt al voor je gedaan door kundige mensen en speciale machinerie. Het enige dat jij nog hoeft te doen is ervoor zorgen dat de coniferen een mooi plekje in de tuin krijgen en zo af en toe gesnoeid worden. Meer weten over coniferen planten of over coniferen snoeien en verzorgen? Lees vooral verder op onze site.