Coniferenkwekerij

Coniferenkwekerij

Coniferen zijn prachtige planten die heel geschikt zijn om te gebruiken als haagplanten. De coniferen die wij verkopen op Haagplanten.nl komen rechtstreeks van de coniferenkwekerij. Bij het selecteren van de coniferen die wij verkopen, letten we goed op de kwaliteit van de struiken. Wij willen natuurlijk alleen de beste coniferen van de beste kwekers verkopen. Van onze klanten krijgen we nog wel eens de vraag wat er dan precies gebeurt op zo’n kwekerij, waar de kwaliteit van afhankelijk is. Dat leggen we graag op deze pagina aan u uit.

Wat gebeurt er op de kwekerij?

Het gemakkelijke antwoord op de vraag wat er op een kwekerij gebeurt is natuurlijk: kweken. Eigenlijk gaat dit ook niet zo heel anders dan coniferen planten in uw eigen tuin. De planten moeten verzorgd worden, zodat ze tot de gewenste hoogte groeien. Een kwekerij is natuurlijk wel veel groter dan de gemiddelde tuin. Een groot deel van de verzorging van de planten, zoals bemesting, water geven en snoeien, wordt dan ook gedaan door machines die tussen de rijen planten door kunnen rijden. Zo gaat het verbouwen van de coniferen veel efficiënter en preciezer. Daarmee gaat niet alleen de kwaliteit omhoog, maar ook nog eens de prijs omlaag.

Wat gebeurt er op de kwekerij?
Waar selecteren wij op?

Sommige kwekerijen zijn specifiek gericht op het kweken van coniferen. Andere kwekerijen kweken verschillende soorten haagplanten of bomen. Vaak hangt dit ook af van de grootte van de kwekerij. Als er meer ruimte is, kunnen er natuurlijk ook meer verschillende planten gekweekt worden. Naast coniferen als thuja, taxus, leylandii coniferen of Japanse lariks, zijn er op deze kwekerijen dus ook vaak planten als laurierkers, beukenhaag, haagbeuk of zelfs vlinderstruik en hortensia te vinden

Waar selecteren wij op?

De grootte of specialisatie van een kwekerij zegt natuurlijk maar weinig over de kwaliteit van de planten. Die komen we daarom altijd graag zelf even controleren, voordat we met een nieuwe kweker in zee gaan. Bij deze controle letten we onder andere op de manier waarop de planten verzorgd worden, de soort mest en pesticiden die gebruikt worden en natuurlijk ook gewoon of de planten er goed uitzien. Daarnaast is het ook van belang dat de planten niet al te duur zijn. Wij proberen de prijs voor onze klanten altijd laag te houden.

Van kwekerij naar jouw tuin

Van kwekerij naar jouw tuin

Het voordeel van coniferen online bestellen, is dat er geen tuincentrum aan te pas komt. Wij hoeven onze coniferen niet tijdelijk ergens anders op te slaan, maar kunnen ze direct vanaf de kwekerij laten vervoeren naar jouw tuin. Dat scheelt niet alleen een hoop gedoe voor ons, maar het maakt de planten ook aanzienlijk goedkoper. Daarnaast kunnen we een groter assortiment voeren dan de meeste fysieke tuincentra, om diezelfde reden: we hoeven de planten niet allemaal op één plek te hebben. Eigenlijk levert online shoppen dus alleen maar voordeel op!