Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Deze haagconiferen zijn er allemaal

Heb jij je al eens afgevraagd hoeveel soorten coniferen er zijn? Dat kunnen we ons goed voorstellen: er zijn namelijk behoorlijk wat conifeersoorten. Wereldwijd zijn er zo’n 600 typen coniferen bekend. Niet al deze bomen zijn echter als haagconifeer te gebruiken. De coniferen die je kunt gebruiken om een haag mee te creëren zijn een stuk schaarser, hoewel je nog steeds een bijzonder ruime keuze hebt. Het leuke is dat elke conifeer weer een andere uitstraling heeft. Je kiest dus zelf welk model het beste bij jouw tuin past. We leggen je graag uit welke haagconiferen er allemaal zijn.

coniferen haagplant vogel
haag creeren

Coniferen: ideaal als haagplant

Coniferen zijn al sinds jaar en dag zeer populair om een haag mee te creëren. Bij Haagplanten.nl heb je de keuze uit verschillende haagconiferen. Op de Japanse lariks en de watercipres na zijn alle coniferen in onze webshop wintergroen. De levensboom (Thuja) is een prachtige en sierlijke haagconifeer die redelijk snel groeit. Hiermee kun je zowel lagere als hoge hagen aanleggen. Hetzelfde geldt voor leylandii coniferen, hoewel deze een stuk sneller groeien: deze kunnen jaarlijks wel een meter in hoogte toenemen. De Californische cipres is in een blauwe en gele variant verkrijgbaar. Dit geeft deze haagconifeer een bijzondere uitstraling.

strakke formele coniferenhaag

Een strakke, formele coniferenhaag

Dan is er ook nog de taxus, een wintergroene naaldconifeer. Deze haagplant is uiterst geschikt om een formele, strakke haag mee aan te leggen. Hij is zeer goed vertakt en heeft een geheel ander uiterlijk dan standaard coniferen. Wel groeit de taxus een stuk minder snel dan de andere haagconiferen. De fijnspar is ook een mooie haagconifeer, hoewel veel mensen deze boom toch vooral als kerstboom kennen. Er is echter ook een prachtige, wintergroene haag mee aan te leggen. De fijnspar creëert een fijne, winterse sfeer in je tuin waarmee je je het hele jaar door in het zwarte woud waant!

Je koopt de verschillende soorten haagconiferen in onze webwinkel. Hier vind je alle soorten coniferen netjes en overzichtelijk op een rijtje. Al onze coniferen zijn gezond, goed vertakt en in uitstekende conditie.