Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Deze haagplanten gedijen goed in de schaduw

Niet alle haagplanten gedijen even goed in de schaduw. Sterker nog: er zijn heesters die echt zonlicht nodig hebben om goed te kunnen groeien en gezond te blijven. Wanneer je een schaduwrijke tuin hebt, kan het lijken alsof geen enkele haag geschikt is. Niets is minder waar: er zijn genoeg haagplanten die prima gedijen in tuinen waar de zon nauwelijks tot helemaal niet schijnt. Ook met een schaduwrijke tuin is het goed mogelijk om een prachtige, sfeervolle tuin te creëren waarin je je helemaal thuis voelt. Een mooie tuinafscheiding en andere beplanting kunnen hierbij helpen.

Een schaduwrijke tuin gaat meestal hand in hand met een vrij droge, voedingsarme grond. Voor je een haag gaat aanplanten kan het dan ook raadzaam zijn om eerst een goede bodemverbeteraar aan te brengen. Ook het gebruik van waterkristallen kan een goed idee zijn. Daarna kun je overgaan tot de aanplant van je haag. Deze krijgt dan een extra goede start. Haagplanten die geschikt zijn om in de schaduw aan te planten zijn de liguster, de taxus, de laurierkers 'Otto Luyken', de laurierkers 'Caucasica', de klimop (Hedera), de Thuja en de beukenhaag.

Ook de haagbeuk wordt regelmatig aangeplant in de schaduw. Deze haagplant kan zelf nog beter tegen een schaduwrijke omgeving dan de beukenhaag. Maar welke heester je ook uitkiest voor je schaduwrijke tuin: een goede verzorging is essentieel. Snoei je haag daarom op tijd en zorg 1 à 2 keer per jaar voor een goede basisbemesting.