Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze' Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze'

Heeft u al eens van de kardinaalsmuts of kardinaalshoed gehoord? In botanische kringen wordt hij ook wel Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze' genoemd. Daarmee word een sterke, groenblijvende en winterharde bodembedekker bedoeld met grote, groene bladeren die in de herfst een opvallende bruinrode kleur krijgen. De kardinaalsmuts is een bodembedekkende struik, die zeer breed en dicht groeit!

Lees meer
€ 14,99
€ 14,99" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 4.5 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 23)

Artikelnummer: 11001143

Direct leverbaar

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze' Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze'
€ 14,99

Omschrijving

De Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze' is een opvallende bodembedekker voor uw tuin. Zijn groene blad krijgt in het najaar namelijk een mooie, bonte kleur die nog tot in de winter zichtbaar zal zijn. Als bodembedekker groeit hij zeer dicht. Let overigens wel op de standplaats. Wanneer de Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze' bijvoorbeeld half in de schaduw staat, zal zijn blad in het najaar groener blijven. Veel zon zorgt dus voor meer variatie qua bladkleur.

De Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze' (of kardinaalsmuts) staat bij voorkeur op een zand- of leemgrond. Een humusrijke bodem is ook zeer gewenst. Bovendien houdt deze bodembedekker van voldoende vocht, dus geef hem zo nu en dan water. Wanneer u de Euonymus fortunei 'Hort’s Blaze' mooi compact wilt houden is snoeien onvermijdelijk. De maand maart leent zich daarvoor uitstekend. Zorg er tot slot ook voor dat deze bodembedekker tegen vorst en wind beschermt wordt. Dan ziet hij er namelijk nog jarenlang prachtig uit.

Producteigenschappen

Plant instructies