Fargesia nitida Fargesia nitida
100-125 cm

In tegenstelling tot de meeste andere soorten bamboe woekert de Fargesia nitida niet. In combinatie met zijn bossige groei en zijn maximale hoogte van een meter of drie is de Fargesia nitida daarmee geschikt voor een mooie zichtdichte haag. Voor een privacyhaag met een heel ander karakter dan andere wintergroene haagplanten is er bijna geen betere keuze de Fargesia nitida.

Lees meer
€ 29,80
€ 29,80" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 1 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 10)

Artikelnummer: fargesia-nitida-100-125-RB

Levering vanaf september

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Fargesia nitida Fargesia nitida
€ 29,80

Omschrijving

Een bamboehaag is makkelijk te onderhouden. De Fargesia nitida heeft namelijk geen snoeibeurten nodig, tenzij je de haag zelf te hoog vindt worden. Dan kun je de haag zonder zorgen wat lager snoeien, want daar herstelt de Fargesia nitida goed van. Zijn paarsgroene halmen geven je tuin een uniek uiterlijk. Je kunt de Fargesia nitida vrijwel overal planten, of dit nu in de zon of in de schaduw is. Kies wel een standplaats uit die niet te warm of te droog is, want dat is iets wat deze bamboesoort minder goed kan verdragen.

Producteigenschappen

Geschikt als Groep, Haag, Solitair
Groei Bossig
Groei per jaar Zeer snel (60 cm+)
Grondtype Goed waterdoorlatend, Lichte klei, Voedselarm, Voedselrijk, Zand, Zuur, Zware klei
Standplaats Halfschaduw, Schaduw, Zonnig

Plant instructies

Plantinstructies potplanten

Potplanten hebben als voordeel dat ze niet direct geplant hoeven te worden na de levering. Als het weer bij de levering dus niet ideaal is, kun je ze prima een tijdje laten staan voor je ze plant, zolang ze maar genoeg water en zonlicht krijgen.

Wanneer moet ik planten?

De meeste potgekweekte planten kunnen het hele jaar door geleverd en geplant worden. Het ideale plantseizoen verschilt vaak wel per plantensoort. Lees daarom altijd even de soortspecifieke informatie.

U kunt beter niet planten bij: – Een periode van droogte – Vorst – Zware regenval (of hier vlak na) – Harde wind

Hoe bereid ik mijn tuin voor op de nieuwe haag?

Stap 1: Graaf een geul waar de haag in moet komen. Deze moet ten minste 50 cm diep en 35 cm breed zijn. Stap 2: Verwijder al het onkruid in de geul en om de geul heen (tot 50 cm van de geul af). Stap 3: Prik wat gaten in de grond voor drainage of woel de aarde los.

Wat moet ik doen als de planten geleverd zijn?

Stap 1: Zet de planten naast de sleuf, zodat je zeker weet dat de afstand klopt. Stap 2: Geef de planten water. Stap 3: Als je de planten niet meteen kunt planten, kun je ze nog een tijdje in de pot laten staan. Zorg in dat geval dat ze genoeg water en zonlicht krijgen. Stap 4: Haal de planten voorzichtig uit de pot.

Hoe plant ik mijn haag?

Stap 1: Zet de planten in de sleuf en schep de aarde terug. Stap 2: Voeg eventueel extra potgrond of wortelgroeimiddel toe. Stap 3: Druk met je hak de aarde aan, maar duw niet te hard. Stap 4: Geef de planten ruim water.