Griselinia littoralis
60+ cm

Griselinia littoralis - of kortweg griselinia - is een groenblijvende plant. De glanzend groene bladeren worden in oktober vergezeld van vrij onopvallende groengele bloemen. De bessen zijn donkerpaars tot zwart van kleur. De griselinia heeft een compacte groeivorm en groeit met een snelheid van om en nabij 30 centimeter per jaar. De griselinia is een zonminnende haagplant die het best in de volle zon geplaatst kan worden. Een schaduwrijke plaats is helaas niet geschikt voor deze plant. Griselinia littoralis is een typische kustplant die zonder problemen in een licht zoute grond kan worden geplant. De griselinia is niet winterhard en voelt zich het meest thuis in een mild (zee)klimaat.

Lees meer
€ 15,40
€ 15,40" />

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

Plantafstand: 5 stuk(s) per meter
(Minimum bestelaantal: 10)

Artikelnummer: griselinia-littoralis-60-5l

Direct leverbaar

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Griselinia littoralis
€ 15,40

Omschrijving

De griselinia littoralis is met zijn glanzend groene blad een leuke plant om te zien. Deze exoot is afkomstig uit het Nieuw-Zeeland, waar deze plant vooral in de kuststreken voorkomt. Dit kustrijke land wordt gekenmerkt door zijn milde zeeklimaat. Zoals te verwachten valt is de griselinia ook bij ons dus uitermate geschikt voor hagen aan de kust. Met zijn goede tolerantie voor zout is de griselinia een mooie haagplant in tuinen waar andere planten het niet zouden redden.

Strenge winters met temperaturen lager dan -10°C kan deze wintergroene haagplant niet aan, maar deze komen in Nederland over het algemeen niet voor, zeker niet aan de kust. Mocht het toch zover komen, bescherm de plant dan goed tegen de vorst. Zeker koude, droge wind kan schadelijk zijn voor de griselinia. Het is daarom verstandig om een beschutte plaats uit te kiezen voor je griselinia, bijvoorbeeld achter een muurtje of in de luwte van het huis. Als dit niet mogelijk is, probeer dan eens de olijfwilg. Deze plant is beter bestand tegen koude wind en heeft zelfs een nog betere tolerantie voor zout.

De griselinia overtuigt vooral met zijn mooie compacte groeivorm en frisgroene bladeren. Als haagplant is de griselinia littoralis in staat om een nette, formele haag te maken die mooi smal blijft. Hiermee leent de griselinia zich prima voor kleine tuinen waar de ruimte beperkt is. We laten het graag aan jou over om te bepalen wat jij ervan vindt, maar wij vinden het in ieder geval een erg fijne haagplant!

Griselinia littoralis online

Bij Haagplanten.nl werken wij met een hecht team haagplantenliefhebbers die elke dag voor jou op zoek gaan naar de beste kwaliteit haagplanten. Door haagplanten als de griselinia littoralis online aan te bieden houden we de lijntjes kort, de prijs laag en de planten vers. En zo zien we het natuurlijk graag bij Haagplanten.nl.

Producteigenschappen