Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Landschapshaag

-

5x Krentenboompje
5x Meidoorn
5x Gele kornoeltje
5x Haagbeuk

Toon meer Toon minder
  • Groeit breed uit Groeit breed uit
  • Informele haag Informele haag
Latijnse naam
-
Stap 1Selecteer het soort wortel
Welke wortelsoorten zijn er
Haagpakket in pot
Haagpakket in pot
Vanaf € 80,50
Haagpakket blote wortel
Haagpakket blote wortel
Vanaf € 39,70
Stap 2Selecteer aantallen en meters
Haagpakket in pot
Landschapshaag Pot 30-60 cm
€ 80,50
Beschikbaar
Haagpakket blote wortel
Landschapshaag Blote Wortel 30-60 cm
€ 39,70
Beschikbaar

Een landschapshaag bestaat doorgaans uit inheemse plantensoorten die veel voorkomen op het platteland. Daarmee past een dergelijke haag naadloos in zijn omgeving en gaat hij als het ware op in het landschap, vandaar de naam. Om het natuurlijke karakter te behouden zijn landschapshagen ook meestal heel informeel gesnoeid. Dit effect kan nog verder worden versterkt door meerdere soorten haagplanten afwisselend te planten. Hierdoor ontstaat een mooie melange van verschillende types bladeren en diverse formaten haagplanten.

Een landschapshaag samenstellen

Om een landschapshaag te planten met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling is een samengestelde haag waarschijnlijk de beste optie. In de vrije natuur groeien verschillende soorten planten immers ook door elkaar. Er zijn diverse opties om een mooie landschapshaag samen te stellen. Een goed begin is bijvoorbeeld de haagbeuk, niet te verwarren met de beuk, een robuuste inheemse plant die zich goed leent voor veel types haag. De haagbeuk laat zich goed combineren met andere haagplanten, zoals bijvoorbeeld gele kornoelje. Gele kornoelje is een vrij breed uitwaaierende struik die elke lente mooie gele bloemen voortbrengt en zeer geschikt is voor informele hagen. Nog een klassieker op het gebied van landschapshagen is de meidoorn. De meidoorn heeft door zijn doorns lang de functie gehad om ongewenst vee van het boerenerf weg te houden en wordt tegenwoordig ook wel eens gebruikt in inbraakwerende hagen. De meidoorn geeft in het voorjaar witte bloemetjes die erg sierlijk zijn. Zijn doorns maken hem niet alleen afschrikwekkend: vogels nestelen graag in meidoorn, juist omdat de doorns bescherming bieden. Tot slot willen wij het krentenboompje opnoemen. De krentenboom is een sterke plantensoort die weinig onderhoud nodig heeft. Bovendien heeft het krentenboompje in de herfst prachtige gele bladeren en in de lente witte bloemtrossen, waardoor hij het hele jaar door zijn sierwaarde behoudt.

Kiezen voor een landschapshaag

Als je op het platteland woont zal een landschapshaag misschien een voor de hand liggende keuze zijn. Maar ook stedelingen met een wat grotere tuin kunnen zeker overwegen een stukje natuur hun tuin binnen te halen met een mooie landschapshaag. Omdat de genoemde varianten allemaal inheems zijn hoef je je ook geen zorgen te maken over winterhardheid. Een dergelijke landschapshaag is daarom ook nog ideaal voor tuiniers met weinig ervaring.

Toon meer Toon minder