Geurende haag

€ 49,00
€ 49,00" />

* Verplichte velden

Hoeveel planten heb je nodig?

Je kunt zowel stuks als meters invullen

* Verplichte velden

* Verplichte velden

  • Unieke: 100% Groeigarantie*
  • Gratis verzending boven €350,-
  • Onze klantenservice is ma t/m vrij van 07:00 tot 18:00 en za van 09:00 tot 12:00
Geurende haag
€ 49,00

Prijsoverzicht

Formaat 1+
30-60 cm € 79,00
Formaat 25+
30-60 cm € 49,00
30-60 cm € 49,00

Omschrijving

Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat uitbundig bloeiende haagplanten een lekkere geur zullen hebben. Grote opvallende bloemen kunnen echter slechts een subtiele geur hebben, terwijl kleinere bloemen juist heel sterk kunnen ruiken. Als je lekkere geuren erg op prijs stelt, kan het daarom geen kwaad om aandacht te besteden aan haagplanten die speciaal om de geur van hun bloemen geselecteerd zijn.

Een geurende haag samenstellen

Een prettige ruikende haag maakt het nóg aangenamer om in de tuin te zitten met het mooie weer in de lente en zomer. Bovendien zullen de meeste geurende bloemen vlinders en bijen aantrekken, wat voor een levendige aanblik zorgt. Om optimaal te kunnen genieten van wat geurige haagplanten te bieden hebben, is het mogelijk om meerdere soorten gemengd te planten. Een goede optie is bijvoorbeeld de boerenjasmijn. De boerenjasmijn heeft kleine witte bloemen met een felgeel hart die een krachtige geur verspreiden. Nog een heerlijk geurende haagplant met witte bloemetjes is de bruidsbloem. Zowel bruidsbloem als boerenjasmijn hebben subtiele bloemen die toch sterk geurend zijn. Iets opvallender is de gewone sering. De gewone sering is een snel groeiende en uitbundig bloeiende plant. Zijn lilakleurige bloemen vormen elk voorjaar een geurig spektakel waar ook insecten dol op zullen zijn. Tot slot willen wij hier graag aandacht besteden aan de vlinderstruik, oftewel Buddleja. Misschien is de vlinderstruik wel de meest voor de hand liggende keuze. De vlinderstruik is immers verkrijgbaar in diverse kleuren en beroemd om zijn aantrekkingskracht voor vlinders en andere insecten. Dit hangt samen met zijn heerlijke geur die ook mensen goed zal bevallen. Een combinatie van diverse geurende haagplanten zal je tuin zijn eigen unieke parfum geven en daarmee ook een heel eigen karakter.

Kiezen voor een geurende haag

Sommige mensen stellen een lekkere geur nu eenmaal meer op prijs dan anderen. Voor jezelf heb je een fijne parfum en voor het huis heb je heerlijke geurstokjes. Dat je voor de tuin ook iets met een prettige geur wilt is dan niet meer dan logisch. De selectie geurende haagplanten hierboven is een goed begin. Maar kijk, en snuffel, vooral ook eens rond in de tuinen bij jou in de buurt. Geur is een zeer persoonlijke kwestie en laat zich moeilijk omschrijven!

Producteigenschappen