Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haag van haagbeuk kant-en-klaar


De haagbeuk is een oersterke haagplant die je tuin op elegante, natuurlijke wijze omlijst. Daarnaast kan een haag van haagbeuk flink hoog worden. Wil je niet wachten tot jouw jonge haag is uitgegroeid tot een hoge tuinafscheiding? Overweeg dan eens een haag van haagbeuk kant-en-klaar te kopen. Op deze manier plant je direct een volgroeide haag aan die al een mooie hoogte heeft bereikt. De haagbeuk is een haagplant die in de meeste omstandigheden goed gedijt. Daarnaast heb je weinig werk aan het mooi houden van een haag van haagbeuk. Goede redenen om voor een kant-en-klare haag van haagbeuk te kiezen:

  • Je hebt een tuin met een vrij natte bodem
  • Je bent op zoek naar een tuinafscheiding die reeds een mooie hoogte heeft bereikt
  • Je woont in het kustgebied of in een stedelijk gebied waar sprake is van luchtverontreiniging en zoekt een haagplant die deze omstandigheden aankan
  • Je hebt graag uitzicht op een charmante tuinafscheiding die je tuin karakter geeft
Past een haag van haagbeuk bij jouw tuin?
Haag van haagbeuk in goede conditie houden

Past een haag van haagbeuk bij jouw tuin?

Bij het uitzoeken van een nieuwe haag is het belangrijk dat je goed kijkt welke tuinafscheiding bij jou past. Dat hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur en stijl. Waar de ene tuinier dol is op een coniferenhaag, vindt de ander dit juist wat saai en geeft de voorkeur aan een informele haag. Daarnaast is het van belang dat een haagplant goed binnen jouw tuinontwerp past. Een formele, klassieke tuin vraagt bijvoorbeeld niet echt om een bladverliezende haag. De haagbeuk is een haagplant die bij veel verschillende tuinstijlen past.

Zo kan een haag van haagbeuk zeer strak worden gesnoeid, waardoor deze een wat formeel tintje krijgt. Geef je de voorkeur aan een haag met een natuurlijke uitstraling? Ook hierin kan de haagbeuk voorzien. Een haag van haagbeuk is op vele manieren toepasbaar. Een ander voordeel van de haagbeuk is dat deze in geen enkel seizoen hetzelfde is. Een haag van haagbeuk zal dus niet snel vervelen. In de zomer is zijn blad groen en fier, terwijl je in het najaar kunt genieten van de zeer decoratieve herfstkleur. ’s Winters verliest je tuinafscheiding zijn blad. Ook dit creëert een karakteristieke sfeer in je tuin.

De haagbeuk wordt nogal eens verward met de beukenhaag. En hoewel deze twee haagplanten aardig op elkaar lijken, zijn het toch totaal verschillende planten. De haagbeuk stamt uit de berkenfamilie, terwijl een beukenhaag wordt aangelegd met groene of rode beuken. Beide haagplanten zijn uitermate elegant. De beukenhaag verliest zijn bruin geworden blad echter niet ’s winters, waar de haagbeuk zijn blad wel loslaat. Een voordeel van de haagbeuk ten opzichte van de beukenhaag is overigens dat deze ook op natte bodems aangeplant kan worden. De haagbeuk gedijt namelijk goed in de meeste omstandigheden.

Haagbeuk blad

Haag van haagbeuk in goede conditie houden

Een haag van haagbeuk vergt geen bijzonder onderhoud. Deze tuinafscheiding is gemakkelijk in goede conditie te houden. Je kunt de haag jaarlijks 1 à 2 maal snoeien. Daarnaast is een jaarlijkse bemesting voldoende om een haag van haagbeuk mooi en gezond te houden. Gebruik hiervoor bij voorkeur een speciale meststof voor haagplanten. Een haag van haagbeuk kan een zeer lange tijd gezond en sterk blijven. Hou je niet zo van tuinieren? Ook dan is een haag van haagbeuk heel geschikt voor je. Deze tuinafscheiding kost je relatief weinig tijd en je krijgt er een ontzettende mooie haag voor terug.

Op onze website is meer informatie te vinden over het snoeien en verzorgen van de verschillende haagplanten. Ook de haagbeuk komt natuurlijk aan bod. Desondanks kan het zijn dat je nog vragen hebt over deze mooie haagplant. In dat geval kun je altijd contact met ons opnemen. Ook als je jouw haag van haagbeuk al aangeplant hebt staan we voor je klaar. Ons team is zeer vakkundig op het gebied van haagplanten. Deze kennis delen we graag met je. We willen immers dat je tevreden bent met je nieuwe kant-en-klare haag en er nog jarenlang van zult genieten.

Haag van haagbeuk kant-en-klaar online kopen

Haag van haagbeuk kant-en-klaar online kopen

Heb je interesse om een haag van haagbeuk kant-en-klaar aan te planten in jouw tuin? Dit is een relatief eenvoudig karwei dat je met twee personen in een dagje doet. Bij je nieuwe haag van haagbeuk ontvang je uiteraard ook een uitgebreide instructie waarin precies staat hoe je jouw tuinafscheiding kunt aanplanten. Ook op dit gebied geldt weer dat als er vragen zijn, je altijd contact met ons kunt opnemen. We geven je graag advies over de aanplant van je nieuwe haag. We doen er alles voor om te zorgen dat jij straks een schitterend uitzicht hebt op een fraaie tuinafscheiding!

Tegenwoordig is het eenvoudig om een haag van haagbeuk kant-en-klaar online te kopen. In ons webshop gedeelte koop je deze mooie kant-en-klaarhaag van de allerbeste kwaliteit. Onze haagbeuken zijn goed vertakt en verkeren in uitstekende gezondheid. Het online kopen van een kant-en-klare haag van haagbeuk biedt vele voordelen. Zo hoef je de vrij grote, zware haagelementen niet zelf te vervoeren. Wij bezorgen ze op professionele wijze bij jou thuis. De haag is in goede conditie wanneer hij jou bereikt. Plant hem het liefst nog dezelfde dag aan. Hoe korter de haagbeuk uit de grond is, hoe beter hij het straks doet!

Heb je toch liever een kant-en-klare beukenhaag? Of koop je liever een levensboomhaag, taxushaag of ligusterhaag kant-en-klaar? Ook deze mooie kant-en-klaarhagen vind je in ons webshop gedeelte. Kies vandaag nog de tuinafscheiding uit die jouw tuin op fraaie wijze zal omlijsten!