Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haag voor landelijke tuin

Wie een haag voor een landelijke tuin zoekt, heeft vaak meer opties tot zijn beschikking dan iemand die een tuin in de grote stad heeft. Landelijke tuinen zijn vaak ruimer en je hebt ook geen last van de vervuiling waar het verkeer in grote steden vaak voor zorgt. Er zijn zelfs haagplanten die alleen geschikt zijn voor gebruik in tuinen op het platteland. Soms is dat zo vanwege hun rustieke uitstraling, maar het komt ook voor dat haagplanten gewoon veel ruimte nodig hebben. Zoveel ruimte vind je alleen in een ruime tuin buiten de drukte van het stadsleven. Wil jij het landelijke karakter van jouw tuin benadrukken met een haag die daarbij past? Wij geven je graag wat tips. Deze planten gaan het zeker goed doen in een landelijke tuin. Uiteraard hebben wij ook haagplanten voor kleinere tuinen.

Klassieke haagplanten voor landelijke tuin

Wij hebben in ieder geval twee ware plattelandsklassiekers in ons assortiment: de meidoorn en de sleedoorn. Deze bloeiende haagplanten zijn ideaal voor een plattelandstuin. En omdat beide soorten inheems zijn in West-Europa, komen ze in onze omgeving uitstekend tot hun recht. Zoals hun namen al aangeven hebben beide soorten stevige doorns aan hun takken, waardoor zij zelfs als ze in de winter hun bladeren verloren hebben voor de nodige bescherming zorgen. Traditioneel gezien gaat dat om bescherming tegen vee, dat door de aanwezigheid van een sleedoornhaag of een meidoornhaag niet in de buurt van de gewassen aan de binnenkant van de haag komt. Inbrekers zullen ook niet zo snel door de doornen van zo'n inbraakwerende haag heen dringen. Overigens is de sleedoorn uitsluitend geschikt voor landelijke tuinen, omdat hij door zijn snelle groei en wortelopschot relatief veel ruimte nodig heeft.

Klassieke haagplanten voor landelijke tuin
Informele hagen voor plattelandstuinen

Informele hagen voor plattelandstuinen

Deze klassiekers zijn niet de enige haagplanten uit ons assortiment die het goed doen in een landelijke tuin. Veel van de haagplanten die zich goed lenen voor het gebruik in plattelandstuinen zijn bladverliezende haagplanten. Dit is vooral doordat wintergroene hagen vaak een wat formeler karakter hebben dan het speelse, natuurlijke uiterlijk van bloeiende haagplanten. De veldesdoorn, ook wel bekend als de Spaanse aak, is zo’n haagplant die door zijn wildere uitstraling heel goed tot zijn recht komt als haagplant in een tuin op het platteland. En dan zijn er natuurlijk ook planten die het als formele haag eigenlijk even goed doen als een bloeiende, informele haag. Dat hangt vooral van het snoeien af. De liguster, de beuk en de haagbeuk worden bijvoorbeeld vaak in een strakke vorm gesnoeid, maar als je ervoor kiest om ze minimaal te snoeien, kunnen ze ook uitgroeien tot een prachtige wilde haag.

Haagplanten voor landelijke tuin online bestellen

Haagplanten voor landelijke tuin online bestellen

Of je nu op zoek bent naar een sierlijke lage haag of een mooie grote haag die vee en inbrekers op een afstand houdt, jij kunt de haag voor jouw plattelandstuin bestellen in onze webshop. En omdat wij alleen met de beste kwekerijen in Europa samenwerken, kun je ervan op aan dat onze landelijke haagplanten jouw tuin nog lang mooi houden.