Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
€ 23,90
Sluiten
Voeg toe aan verlanglijst

Haagbeuk Kant-en-klaar Hagen 60 cm Kant-en-klaar Hagen

Carpinus betulus
Leverbaar vanaf
Week 43 oktober 2021

Deze mooie plant vraagt weinig onderhoud en heeft een uniek zacht uiterlijk. Zijn gekartelde groene bladeren verkleuren in het najaar tot een prachtige herfstkleur. De haagbeuk lijkt wel op een groene beuk. In tegenstelling tot de meeste haagplanten gedijt hij prima op een vochtige boduem. Deze kant-en-klare haag van haagbeuk is 60 cm hoog, zo heb je direct een lage haag in je tuin staan.

Toon meer Toon minder
  • Geschikt als hoge en lage haag Geschikt als hoge en lage haag
  • Makkelijk te snoeien Makkelijk te snoeien
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
Maximale breedte in cm
300 - 400
Maximale hoogte in cm
> 1000
Opmerking bij product
-
Formaat (bij levering)
60+ cm
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Winterhardheid
Goed winterhard
Wortelsoort
12L Pot
Kwaliteit
Kant-en-klaar Hagen
Aantal per strekkende meter
2
Bladkleur
Groen
Giftig
Nee
Groei per jaar in cm
20 - 40
Groeiwijze
Opgaand
Latijnse naam
Carpinus betulus
Eigenschappen
Bladverliezend, Geschikt als hoge en lage haag, Makkelijk te snoeien, Prachtige herfstkleur
Minimale besteleenheid
6
  • Aantal: Prijs:
  • 6+ € 23,90
  • 30+ € 21,20
  • 50+ € 19,50
  • 100+ € 19,10
Omschrijving

De haagbeuk (Carpinus betulus) is een populaire haagplant. Vanwege zijn naam en uiterlijk wordt hij vaak verward met de groene beuk, oftewel Fagus sylvatica. Beide planten hebben mooie donkergroene bladeren met ribbels en zichtbare nerven. De haagbeuk heeft echter matgroene bladeren met zachte kartels, de beuk heeft juist glanzende bladeren met golvende randen. Daarnaast geeft de haagbeuk dus de voorkeur aan een vochtigere grond. In Nederlandse tuinen is dit dikwijls een voordeel. Veel haagplanten kampen met wortelrot, vooral wanneer ze in kleigrond of andere zware grondsoorten staan. Met deze kant-en-klaarhaag heb je meteen de lage haag uit je tuinontwerp in je tuin staan.

Een veelzijdige haagplant

De haagbeuk is een bladverliezende haag die in de herfst prachtig geel tot bruin kleurt. Door zijn strakke dichte groei past hij echter ook wel in een formeel tuinontwerp. De haagbeuk kan erg groot worden, dus ook als hoge haag is hij goed te gebruiken. Doordat de bladeren uitvallen is hij ‘s winters minder zichtdicht dan wintergroene haagplanten zijn. Gelukkig beperkt de dichte vertakking onder de bladeren het zicht ook enigszins, hoewel minder dan je voor een echte privacyhaag misschien zou wensen.

De haagbeuk is een veelzijdige haagplant die weinig eisen stelt aan zijn omgeving. Doordat hij goed tegen vochtige grond kan is hij op meer plaatsen te planten dan veel andere planten. Bij drogere grond is het wel raadzaam om water bij te geven, zo voorkom je uitdroging. Extra water geven is gemakkelijker dan een zwaardere grondsoort beter draineren. Zon, schaduw en wind zijn voor een haagbeuk allemaal geen probleem. Een beperking die wel telt is een gevoeligheid voor zout, daarom raden we af om de haagbeuk dichtbij de kust te planten.

Carpinus betulus planten en verzorgen

Met kant-en-klare haagelementen zet je meteen een complete haag in de tuin van 60 cm hoog. Graaf vooraf een plantgeul en zorg dat de ruimte rond de geul goed vrij is van onkruid, dan kun je de haag zonder problemen plaatsen. Zodra de haagbeuken eenmaal in je tuin staan is het onderhoud alleen nog snoeien. De haagbeuk is geen snelgroeiende plant, 1 keer per jaar snoeien in het voorjaar is voldoende. Wie een extra strakke vorm wil aanhouden kan in het begin van het najaar nog een keer snoeien. Zo kun je een verzorgde formele haag van haagbeuk neerzetten. Opvallend aan de haagbeuk is dat ze allemaal tegelijkertijd bloeien, waardoor een bloeiende haag van haagbeuk een indrukwekkend gezicht is.

Toon meer Toon minder
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!