Haagbeuk kopen

Veel van de klanten die Haagplanten.nl bezoeken zijn op zoek naar een haagplant die niet moeilijk te verzorgen is en die niet al te veel eisen stelt aan zijn omgeving. Die de tuin ommuurt en zorgt voor de nodige privacy. Dan zijn er altijd een aantal soorten die we aanraden, specifiek die uit de familie van de coniferen. Maar ook de haagbeuk is een geschikte kandidaat. Deze haag verdraagt zo’n beetje alle omstandigheden, of hij nu op een natte of droge, zonnige of schaduwrijke plek staat. Daarnaast is de haagbeuk ook in esthetisch opzicht een aanwinst voor in je tuin. Een Haagbeuk kopen doe je natuurlijk in de webshop van Haagplanten.nl!

Haagbeuk als haag
Haagbeuk kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Haagbeuk als haag

Zoals we al zeiden verdraagt de haagbeuk allerlei soorten omstandigheden. Er zijn planten die hele specifieke eisen aan de bodem stellen: vaak vragen ze om een vruchtbare, redelijk vochtige bodem. Het kan lastig zijn om het bodemtype in je tuin aan te passen, hoewel er natuurlijk wel speciale soorten plantenvoeding en mest voor bestaan. Maar met een haagbeuk als haag ben je er zeker van dat zich geen problemen zullen voordoen wat betreft de bodem. Ook kan de haagbeuk uitstekend in de volle zon staan, maar ook in de (half)schaduw.

Er is wel één nadeel aan de haagbeuk: hij verliest zijn blad. Dat betekent dat je niet het hele jaar door een dichte haag in je tuin hebt staan. Maar er zijn genoeg voordelen die opwegen tegen dit nadeel. De haagbeuk heeft prachtig, ruw blad dat in de herfst verkleurt. De haagbeuk is overigens niet geschikt om een hoge haag mee te maken, maar kan makkelijk als een lage, formele haag gesnoeid worden. Je haagbeuk snoeien doe je één keer per jaar, dit doe je in de nazomer of in de vroege herfst, natuurlijk voordat de haagbeuk zijn blad verliest. Snoeien is altijd een goed middel om de groei van een haag te stimuleren en natuurlijk om de vorm te behouden.

Haagbeuk kopen online

Haagbeuk kopen in de webshop van Haagplanten.nl

Op de productpagina van de haagbeuk kun je makkelijk berekenen hoeveel je moet betalen voor het aantal meter dat je wilt aanschaffen. Dan weet je direct waar je aan toe bent. We bieden onze haagplanten aan voor redelijke prijzen, maar daar kun je dan ook weer een uitstekende kwaliteit voor terug verwachten. We houden ontzettend goed in de gaten wat er op onze kwekerij gebeurt. Ook over de reis van de kwekerij naar jouw huis hebben we een goed overzicht.

Mocht je nu toch niet zo goed weten hoe je je haagbeuk moet planten of snoeien, of wil je meer weten over hoe de haagbeuk zich als haag gedraagt, dan kun je de informatie raadplegen die op de site staat.