Haagbeuk planten

Haagbeuk planten

Als je eenmaal een haagbeuk als haag hebt gekozen, komt natuurlijk het moment dat je je nieuwe haag moet gaan planten. Gelukkig is dat helemaal niet zo’n ingewikkeld karwei. De enige moeilijkheid van haagbeuk planten, is dat het redelijk zwaar fysiek werk is. Het is dus handig om hulp te vragen aan wat vrienden of familieleden. Dat maakt het werk niet alleen lichter, maar ook nog eens veel gezelliger.

Hoe plant ik een haag van haagbeuk?
Haagbeuk online

Hoe plant ik een haag van haagbeuk?

Eigenlijk gaat het planten van elke soort haag ongeveer op dezelfde manier. Je graaft een geul, waar de haag in moet komen te staan. Die geul moet zo breed en diep zijn dat de wortels van de plant er volledig in verdwijnen. Als je haagbeuk met een pot bestelt, kun je gewoon de omvang van de pot daarvoor aanhouden. Over het algemeen is 30 cm breed en diep prima. Mocht bij het planten dan blijken dat hij toch dieper of smaller moet, kun je altijd nog iets meer uitgraven of dichtgooien. Bij het graven van de geul is het handig om een touwtje te spannen over de lengte van de geul, zodat je zeker weet dat je recht graaft. Het zou een beetje jammer zijn als je straks eens scheve haag hebt!

Bij Haagplanten.nl koop je haagbeuk per strekkende meter. Dat betekent dat je al precies kunt berekenen hoe ver de planten uit elkaar moeten komen te staan. Bij 6 per meter is dat zo’n 17 cm. Als je een haagbeuk in de geul hebt geplaatst, gooi je de aarde terug en druk je die voorzichtig aan. Ook hierbij is het wel handig om hulp te hebben, zodat iemand de haagbeuk recht kan houden terwijl je de aarde teruggooit. Zo komt hij mooi recht te staan.

Na het planten is het goed om de plant flink water en wat extra compost te geven. De haagbeuk moet nog even wennen aan zijn nieuwe plek en zijn wortels laten groeien. Geef je haag dus de eerste paar weken wat extra aandacht. Dan groeit hij vanzelf uit tot een mooie, sterke haagbeukhaag.

Haagbeuk bij Haagplanten.nl

Haagbeuk bij Haagplanten.nl

Haagplanten.nl besteedt er veel aandacht aan om voor jou de haagbeuken van de beste kwaliteit bij elkaar te zoeken. Je kunt er met onze haagplanten dus zeker van zijn dat je een mooie haag krijgt. Natuurlijk is het dan ook belangrijk dat je deze goed kunt verzorgen. Mocht je hier nog meer over willen lezen, kijk dan eens op onze pagina over haagbeuk snoeien en verzorgen. Hier staat allemaal handige informatie voor de periode nadat je je haag van haagbeuk hebt geplant Mocht je nou verder nog vragen hebben, neem dan vooral even contact op met onze klantenservice,

Haagbeuk toch niet de plant voor jou? Geen probleem! Wij hebben een uitgebreid assortiment dat loopt van taxus tot laurier en zelfs minder conventionele haagplanten zoals de hortensia, sering of klimop.