Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Geschikte haagplanten voor een droge bodem

Haagplanten voor een droge bodem liggen niet voor het oprapen. Want hoewel de meeste haagplanten natte voeten niet weten te waarderen, kan ook een droge grond voor de nodige problemen zorgen. Toch zijn er gelukkig wel voldoende haagplanten te vinden die niet al te kieskeurig zijn wat betreft de grondsoort waarin zij worden aangeplant. De hoop op een fraaie tuinafscheiding hoef je zeker niet op te geven, want dit zijn onze meest geschikte haagplanten voor een droge grond.

Heckenpflanzen trockene Böden
trockene nahrstoffarme boden

Haagplanten voor droge, voedingsarme grond

Een droge (zand)grond is vaak ook voedingsarm. Het is daarom geen overbodige luxe om de grond voor de aanplant van een nieuwe haag al te verbeteren met compost. Hoe meer humus er aan de grond wordt toegevoegd, hoe meer voedingsstoffen je haagplanten straks uit de bodem kunnen halen. Gebruik daarnaast altijd aanplantgrond wanneer je een heg gaat planten. Dit zorgt ervoor dat de haagplanten ook in een droge bodem prima aanslaan. Daarnaast is het natuurlijk van belang om te kiezen voor plantsoorten die een droge grondsoort goed kunnen verdragen. Door deze gouden combinatie kan ook jij straks genieten van een schitterende tuinafscheiding!

In onze webshop kun je diverse haagplanten kopen die prima in een droge bodem aangeplant kunnen worden. Al onze haagplanten verkeren in uitstekende conditie en zijn goed vertakt. Daarnaast hebben ze in onze kwekerij de allerbeste verzorging gekregen, waardoor ze jouw tuin van een mooie en gezonde haag kunnen voorzien. Zo kun je nog een zeer lange tijd genieten van een mooie tuinafscheiding!

Immergrüne Heckenpflanzen für trockene Böden

Wintergroene haagplanten voor de droge grond

Er zijn zowel bladverliezende als wintergroene haagplanten voor de droge grondsoort te vinden. Een wintergroene heg is populair onder tuinieren: deze tuinafscheiding zorgt immers het jaar rond voor privacy en beschutting. Daarnaast is het mooi om ook in de koude wintermaanden mooie, groene struiken in de tuin te hebben staan. Zo krijg je niet snel het gevoel dat je erf helemaal kaal is. Hoewel het misschien moeilijk lijkt om altijdgroene haagplanten te vinden die goed gedijen in een droge grond, is niets minder waar. In onze webwinkel kun je een flink aantal haagplanten kopen die het goed doen in de wat minder goed doorlatende grond.

Niet elke conifeer gedijt goed in een droge grondsoort, maar als u de juiste soort uitkiest hebt u een fraaie en stijlvolle tuinafscheiding. Een soort die geschikt is voor de droge grondsoorten is de levensboom (Thuja). Met name de Thuja 'Brabant' houdt zich goed staande in droge grond. Dit zijn oersterke coniferen die wel tegen een stootje kunnen. Tijdens droge perioden dienen coniferen overigens wel van extra water te worden voorzien. Dit geldt eigenlijk voor bijna elke grondsoort, maar coniferen in een droge zandgrond hebben wel extra aandacht nodig op dit gebied. Komt er een periode van droogte aan? Begin dan op tijd met bewateren.

Ook de laurierkers is geschikt om in een droge grond aan te planten. Kies voor de laurier 'Rotundifolia', 'Novita', 'Caucasica' of 'Otto Luyken': deze soorten doen het met name goed in droge, wat voedingsarme grond. Ook de Portugese laurier kan zich met de juiste verzorging goed staande houden in een droge bodem. Heb je een droge (zand)grond en wil je voor een laurierhaag gaan? Houd er dan wel rekening mee dat deze haagplant het beste twee keer per jaar kan worden voorzien van organische tuinmest. Dit zorgt ervoor dat er voldoende voedingsstoffen aan de grond worden toegevoegd, waardoor de laurierkers gezond en mooi blijft.

Naast de laurierkers zijn er nog meer wintergroene haagplanten te vinden die het goed doen in een drogere grond. Denk bijvoorbeeld aan de olijfwilg en de Griselinia littoralis. Deze haagplanten verdragen nagenoeg elke grondsoort. Ook wat zoutere bodems in de kuststreek zijn geen enkel probleem. Daarnaast wordt luchtvervuiling ook prima verdragen door deze haagplanten. Al deze wintergroene haagplanten kun je terugvinden in onze webshop.

Laubabwerfende Heckenpflanzen trockene Böden

Bladverliezende haagplanten voor de droge grond

Ben je op zoek naar een bladverliezende haag die geschikt is voor de droge grond? Ook dan is er meer dan genoeg keuze. Denk bijvoorbeeld aan de berberis, de liguster of de beukenhaag (Fagus sylvatica). Vooral de beukenhaag is onder tuiniers erg populair. Deze haagplant heeft immers een hoge sierwaarde voor uw tuin. ’s Zomers zorgt hij voor een dichte haag: de frisgroene bladeren voorzien van de nodige privacy en geven je tuin een verzorgde en stijlvolle uitstraling. In de herfst worden we door de beukenhaag op een schitterend spektakel van herfstkleuren getrakteerd.

’s Winters houdt deze haagplant zijn dorre loof vast, zodat je ook tijdens de koudste maanden van de nodige beschutting kunt genieten. Ook de liguster doet het goed op droge, voedselarme grond. Kies voor de haagliguster, de gewone liguster of natuurlijk voor onze wintergroene variant: deze ligustersoort verliest enkel tijdens de koudste winters enkele bladeren. Naast deze haagplanten zijn ook de Japanse lariks, de meidoorn en de vlinderstruik heel goed in een droge bodem aan te planten. Zoals je ziet zijn er dus best wat haagplanten die een droge bodem niet schuwen.

Hecken für trockene Böden kaufen

Haag voor droge grond kopen

Haagplanten.nl maakt het eenvoudig om een haag voor de droge grond online te kopen. Kijk eens rustig in onze webwinkel rond welke haagplanten we zoal te bieden hebben en kies vervolgens de soort uit die het beste bij jouw tuinlandschap past. Voor droge bodems kun je kiezen tussen verschillende haagplanten die allemaal hun eigen karakter hebben. Al onze haagplanten zijn goed vertakt en worden gekenmerkt door een uitstekende gezondheid. Zo kun je nog langdurig genieten van het fraaie uitzicht op je tuinafscheiding. Het online kopen van een haag is makkelijk en snel. Maak nu kennis met de vele voordelen die dit biedt.

Heb je nog vragen over onze haagplanten die in een droge bodem aangeplant kunnen worden? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor een persoonlijk tuinadvies op maat zijn wij bereikbaar. Indien nodig helpen we je graag bij het zoeken naar de juiste haag voor jouw tuin. Een heg moet immers goed bij jou en je tuinontwerp passen. Zo creëer je een tuin waarin je je echt thuis kunt voelen!