Haagplanten voor kleigrond

Haagplanten voor kleigrond

Het lastigste onderdeel van tuinieren is misschien nog wel ontdekken met wat voor grondsoort je in je tuin te maken hebt. Er bestaan verschillende grondsoorten die uit grove of juist uit fijne deeltjes bestaan, die ervoor zorgen dat de grond wel of niet goed water vast kan houden. Dit bepaalt dan weer hoe droog de grond is. Kleigrond is één van de meest ingewikkelde grondsoorten, want hoewel het vruchtbaar is, is het ook erg moeilijk bewerkbaar. Er komt namelijk weinig lucht tussen de deeltjes, waardoor klei in de winter extreem nat en plakkerig en in de zomer juist hard. Er kunnen, wanneer de kleigrond te droog is, zelfs scheurtjes ontstaan. Toch zijn er ook haagplanten voor kleigrond, die het wel goed doen in deze grond. Enkele daarvan kunt u via Haagplanten.nl bestellen.

Haagplanten voor kleigrond in de tuin
Haagplanten voor kleigrond online kopen

Haagplanten voor kleigrond in de tuin

Omdat kleigrond in de winter nat en plakkerig wordt is het ook niet erg stevig, het beweegt zelfs. Belangrijk is om er dan vooral niet overheen te lopen. Het planten gaat erg moeilijk omdat de grond ook erg zwaar is. Toch is het de moeite waard om planten in kleigrond te planten, omdat het erg vruchtbaar is en zorgt voor de meest prachtige planten. Enkele haagplanten die het goed doen in kleigrond zijn de haagbeuk, de winterlinde, de kornoelje en de sierkers. Toch is het nodig om, zelfs bij deze haagplanten, te zorgen voor een goede afwatering. Want te veel vocht is voor iedere plant slecht en zal ervoor zorgen dat de wortels gaan rotten. Om de bodem te verbeteren kun je altijd nog organisch materiaal door de kleigrond heen mengen, dit maakt het wat steviger wanneer het nat wordt en zorgt dat het beter waterdoorlatend wordt.

Haagplanten voor kleigrond online

Haagplanten voor kleigrond online kopen

Haagplanten die het goed doen in kleigrond, zoals de haagbeuk en de kornoelje, kun je in de webshop van Haagplanten.nl aanschaffen. Met onze tips zou het niet moeilijk meer moeten zijn om deze haagplanten te planten en te verzorgen. Mocht je toch nog tegen problemen aanlopen, neem dan vooral contact op met onze klantenservice! Onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u verder. Kleigrond is een uitdaging, omdat het slap is en erg beïnvloedt wordt door temperatuur en weer, maar biedt ook voordelen, zoals de hoge vruchtbaarheid. Bestel vandaag haagplanten die geschikt zijn voor kleigrond en ga aan de slag in uw tuin, u zult er geen spijt van krijgen!