Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagplanten voor kleine tuin

Sommige mensen denken dat er in een kleine tuin, zoals je die bijvoorbeeld in grote steden vaak tegenkomt, geen ruimte is voor haagplanten. Niets is minder waar. Er zijn genoeg haagplanten voor kleine tuinen beschikbaar. Zo hoef je als je tuin niet al te groot is geen genoegen te nemen met een houten schutting of een ietwat saaie muur. Ook kleine tuinen kunnen gewoon omringd worden door prachtige hagen. De meeste haagplanten die in een kleine tuin goed gedijen vormen lage borderhagen, maar zelfs als je op zoek bent naar een hoge privacyhaag zijn er genoeg mogelijkheden voor een wat kleinere tuin. Wij helpen jou graag de wintergroene haag of bloeiende heg vinden die perfect bij jouw tuin past.

Privacyhagen voor kleine tuinen

Een prachtige oplossing voor je privacy is bijvoorbeeld een klimopscherm. Klimop staat traditioneel niet als haagplant bekend, maar omdat de plant omhoog kan groeien langs een houten of metalen hekwerk, kun je er ook een haag van maken die nauwelijks breder dan een schutting is. Bovendien groeit klimop heel snel en duurt het dus niet lang voor jouw privacy gegarandeerd is. Ook de laurierkers ‘Genolia’® kan snel meer dan twee meter hoog worden. Bovendien blijft deze lauriersoort door zijn opgaande takken aanzienlijk smaller dan de meeste andere laurierhagen. Er zijn ook coniferenhagen die heel smal gehouden kunnen worden. De populaire leylandiihaag is er daar een van. Bovendien groeit deze conifeer zeer snel, waardoor er snel een haag staat die hoog genoeg is om jouw privacy te beschermen.

Privacyhagen voor kleine tuinen
Bloeiende hagen voor kleine tuinen

Bloeiende hagen voor kleine tuinen

Veel hagen die geschikt zijn voor een kleinere tuin blijven wat lager. Ook dan kunnen ze een hele charmante omheining voor de tuin zijn. Dit loopt uiteen van kleinere wintergroene hagen, zoals de laurierkers ‘Otto Luyken’, de laurierhaag ‘Etna’, de taxus en de buxus, tot mooie bloeiende haagplanten. Wie van het prachtige kleurenspel van een haag met bloemen houdt, kan vertrouwen op bladverliezende haagplanten als de heesterganzerik, de bruidsbloem en de vlinderstruik. Tijdens hun bloeiseizoen verschijnt een grote hoeveelheid kleurige bloemen aan deze struiken, waardoor jouw kleine tuin net een wat vrolijkere uitstraling krijgt. Als je niet kunt kiezen voor één kleur, kun je altijd nog een gemengde bloeiende haag planten door verschillende soorten te combineren.

Haagplanten voor kleine tuinen online bestellen

Haagplanten voor kleine tuinen online bestellen

Als er weinig ruimte is voor een haag in jouw tuin, betekent dat nog niet automatisch dat er geen haagplanten zijn die er kunnen gedijen. Sterker nog: er zijn flink wat kleine en smalle hagen die helemaal niet veel ruimte nodig hebben om tot een opvallend bloeiende haag of een hoge privacyhaag uit te groeien. In ons assortiment hebben wij niet alleen haagplanten voor grote tuinen, maar ook een aantal mooie haagplanten voor kleinere tuinen. Bestel jouw haagplanten vandaag nog.