Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagplanten voor nieuwbouwwijken

Wanneer de eerste gebouwen staan, kan een nieuwe wijk aanzienlijk aantrekkelijker gemaakt worden door de juiste haagplanten voor nieuwbouwwijken uit te kiezen. Een aantal mooie haagplanten kan een kale buurt vol bakstenen en beton namelijk in een handomdraai veranderen in iets waar mensen zich thuis gaan voelen. Het aanbod aan haagplanten voor nieuwbouwwijken is gelukkig ruim en bevat veel variatie, waardoor er voor iedere nieuwbouwwijk wel haagplanten te vinden zijn die bij het karakter van de bebouwing passen. Wij zien dan ook dat de haagplanten de laatste jaren in opmars zijn in nieuwbouwwijken. De traditionele schutting of tuinmuur als erfafscheiding wordt teruggedrongen door de natuurlijke variant in de vorm van een haag, die over het algemeen als rustiger en vooral veel mooier ervaren wordt.

Taxus nieuwbouwwijken
Haagplanten nieuwbouwwijken laurier

Welke haagplanten zijn geschikt voor nieuwbouwwijken?

Als er vroeger in erfscheidingen al met planten werd gewerkt, dan ging het vaak om een klimop die tegen een metalen, houten of stenen raamwerk omhoog groeide. De keuze voor de klimop is niet gek, want de klimop groeit zeer snel, waardoor het resultaat binnen korte tijd te zien is. Haagplanten die geschikt zijn voor nieuwbouwwijken zijn daarom ook meestal snelgroeiende haagplanten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de nieuwe wijk op te sieren met kant-en-klaarhagen, maar dat is een vrij prijzige optie. Een snelgroeiende plantensoort is aanzienlijk voordeliger en levert na een tijdje hetzelfde resultaat op. Daarnaast loont het om wintergroene haagplanten in de nieuwe tuinen te planten. Zo zien de tuinen er altijd aantrekkelijk uit. Ook als de huizen ’s winters in de verkoop gaan.

Soorten haagplanten nieuwbouwwijken

Soorten haagplanten voor nieuwbouwwijken

Een van de haagplanten die veel in nieuwbouwwijken aangeplant wordt is de liguster. Deze plant groeit vrij snel uit tot een mooie haag. Officieel is de liguster niet wintergroen, maar het is in België en Nederland ongebruikelijk dat zijn bladeren in de wintermaanden verkleuren en van de plant af vallen. Coniferenhagen groeien meestal behoorlijk snel en geven een tuin een formeel karakter, waarmee ze zeer geschikt zijn als haagplanten voor een moderne tuin. Houd er wel rekening mee dat juist de populaire taxus wat langzamer groeit. Vraagt de nieuwbouwwijk om een wat speelsere haag? Overweeg dan om een laurierhaag in de tuinen te planten. Lauriersoorten als de laurierkers 'Novita' en de laurierkers 'Rotundifolia' groeien ongeveer een halve meter per jaar.

Online haagplanten nieuwbouwwijken bestellen

Online haagplanten voor nieuwbouwwijken bestellen

Een haag planten is de ideale manier om een lege, kale nieuwbouwwijk om te toveren tot een plek waar mensen graag willen wonen. Of de nieuwbouwwijk nu een landelijke uitstraling of juist een wat moderner, meer stedelijk karakter moet hebben, bij ons kun je de meest geschikte haagplanten voor iedere nieuwbouwwijk vinden en online bestellen. Dan ben je verzekerd van een gunstige prijs en een snelle levering.