Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagplanten voor privacy

Haagplanten kunnen meerdere functies vervullen. Ze kunnen dienen als erfafscheiding in plaats van een schutting, of bescherming bieden tegen inkijk. Vooral dat laatste is iets waar veel mensen behoefte aan hebben. Ze willen rustig in hun tuin kunnen zitten zonder dat de buren mee kunnen genieten. Een huis bescherm je tegen inkijk door gordijnen op te hangen, dus waarom niet hetzelfde doen voor je tuin? Op Haagplanten.nl kun je haagplanten voor privacy kopen. Dit zijn haagplanten die bepaalde eigenschappen hebben die ze erg geschikt maken om de nodige privacy te garanderen.

Haagplanten voor privacy in de tuin

Wat zijn deze eigenschappen precies? Ten eerste moet een haagplant die privacy moet garanderen een redelijke hoogte kunnen bereiken. De kardinaalsmuts, bijvoorbeeld, wordt niet hoger dan 150 centimeter, zodat iedereen er nog steeds overheen kan kijken. Maar haagplanten zoals de taxus en de Californische cipres groeien snel en worden ook hoog. Je zult ze zelfs enkele keren per jaar moeten snoeien om ze niet te hoog te laten worden! Een voordeel aan coniferen is ook dat ze een compacte groei hebben, wat betekent dat het blad en de takken dicht op elkaar zitten en de privacyhaag een dichte muur wordt. Zo kan ook niemand door de haag heen de tuin in kijken. voor haagplanten geldt vaak: verzorg de haag goed en snoei zo vaak als het nodig is, dan blijft je haag stevig en dicht.

Haagplanten voor privacy in de tuin
Haagplanten voor privacy kopen

We hebben nu alleen coniferensoorten als voorbeeld genoemd, maar dit zijn niet de enige soort haagplanten die voor privacy kunnen zorgen. Denk ook aan loofbomen zoals de haagbeuk en de beuk. Wel blijven deze haagplanten niet groen in de winter en kunnen zij zelfs hun blad verliezen, een probleem waar je bij coniferen niet tegenaan loopt. Uiteindelijk ligt het eraan wat je zelf mooi vindt.

Haagplanten voor privacy online kopen

Haagplanten voor privacy online kopen

De als voorbeeld genoemde haagplanten, maar ook vele andere koop je in de webshop van Haagplanten.nl! Bij ons kun je de beste kwaliteit en de laagste prijs verwachten. Bestellen is eenvoudig en het kost je slechts enkele minuten, dat komt omdat wij de site zo overzichtelijk mogelijk hebben gemaakt voor onze klanten. Bestel je vandaag een haagplant bij ons, dan heb je deze waarschijnlijk binnen twee werkdagen al in huis! Als je niet zeker weet hoe je je nieuwe haagplant moet planten, dan kun je ook op onze website terecht. We hebben informatie over onze haagplanten verzameld die je op weg helpt.