Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagplanten voor zandgrond

Er bestaan verschillende soorten bodemtypes, waarvan sommige vruchtbaarder of natter zijn dan andere. Een groot deel van ons land bestaat uit zandgrond, helaas niet de meest geschikte soort bodem om planten in te laten groeien. Zandgrond bestaat uit grove deeltjes waarin geen plantenvoedsel zit. Ook houdt zand geen water vast, waardoor een zandbodem ook nog eens erg droog is. Gelukkig verkopen wij Haagplanten voor zandgrond, die wel goed gedijen in zandgrond en waarmee je het beste uit een dergelijke bodem kunt halen.

Haagplanten voor zandgrond in de tuin
Haagplanten voor zandgrond online kopen

Haagplanten voor zandgrond in de tuin

Enkele haagplanten die onder andere goed gedijen in een zandgrond zijn de zuurbes, de liguster, de vlinderstruik en de Japanse lariks, een conifeersoort. Dit zijn haagplanten die erg slecht tegen vocht kunnen en weinig voeding nodig hebben om te kunnen groeien. Meestal kunnen deze haagplanten erg goed in een zandbodem staan in de volle zon. In de schaduw wordt het een stuk lastiger, omdat er dan ook nog eens weinig tot geen licht bijkomt. Maar haagplanten zoals verschillende coniferen of beuken vormen een uitzondering, omdat zij in het wild in bossen groeien waar deze omstandigheden ook gelden.

Wil je eventueel andere haagplanten in je tuin planten die niet goed tegen droogte kunnen, dan kun je de zandbodem voedselrijker maken door deze te vermengen met compost, bladaarde of oude koemest. Hierin zit veel humus, dat ervoor zorgt dat de grond het water dat, bijvoorbeeld na een regenbui de grond insijpelt, beter vast kan houden. Dus of je nu besluit de natuur haar gang te laten gaan en met haar mee te denken of haar aan te passen aan jouw voorkeuren, het is allemaal mogelijk.

Haagplanten voor zandgrond kopen

Haagplanten voor zandgrond online kopen

De hierboven besproken haagplanten kunnen je natuurlijk allemaal in onze webshop aanschaffen! Voor een redelijke prijs koop je bij Haagplanten.nl prachtige planten die je direct in je tuin kunt planten. Bestel je bij ons, dan heb je je haagplanten binnen twee werkdagen al in huis! Om je op weg te helpen kun je ontzettend veel informatie over het planten, verzorgen en snoeien van haagplanten terugvinden op de site. Dat betekent dat zelfs amateurtuiniers lekker aan de slag kunnen zonder zich zorgen te hoeven maken over hun eigen kunnen. Dat neemt een hoop stress weg. Bij ons draait het immers om de klant: want tevreden klanten, daar doen we het allemaal voor! Aldus luidt het motto van Haagplanten.nl en wij houden ons er ook aan.